Δοκιμές εξέλιξης για τη Mercedes-AMG PureSpeed

Δοκιμές εξέλιξης για τη Mercedes-AMG PureSpeed

Η Mercedes-AMG δημοσίευσε φωτογραφίες από τις δοκιμές εξέλιξης των πρωτότυπων του PureSpeed.

240829143221_Mercedes-AMG-PureSpeed_I-768x432
Η Mercedes-AMG είχε ανακοινώσει τη δημιουργία ενός νέου συλλεκτικού μοντέλου της Σειράς Mythos το οποίο θα κατασκευαστεί μόνο σε 250 μονάδες.

Η γερμανική εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τη διαδικασία εξέλιξης του ξεχωριστού διθέσιου πολυτελούς speedster μοντέλου.

Το PureSpeed δεν διαθέτει οροφή και παρμπρίζ αφήνοντας εκτεθειμένους οδηγό και συνοδηγό στις εκάστοτε καιρικές συνθήκες. Αυτοί θα μπορούν να φορούν το ειδικά σχεδιασμένο κράνος που έχει δημιουργήσει η Mercedes-AMG. Για την προστασία τους σε περίπτωση ανατροπής υπάρχει χωροδικτύωμα που θυμίζει το halo που υπάρχει στα μονοθέσια της Formula 1 για την ασφάλεια των πιλότων.



Το PureSpeed βασίζεται στα μηχανικά μέρη της Mercedes-AMG SL Τα πρωτότυπα ακολουθούν το πρόγραμμα εξέλιξής τους και οι οδηγοί τους κατευθύνθηκαν στην Ιταλία διανύοντας μια διαδρομή μεγαλύτερη των 3.000 χλμ., όπως ανακοινώθηκε. Όπως έγινε γνωστό, τα πρωτότυπα θα φτάσουν ως τη γνωστή πίστα Nardò (νότια Ιταλία) στην οποία θα πραγματοποιήσουν δοκιμές και σε υψηλή ταχύτητα κίνησης για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το εσωτερικό θα βασίζεται στην SL-Class πιθανόν το ταμπλό του να έχει στοιχεία αυτής, δηλαδή οθόνη 12,3 ιντσών στον πίνακα οργάνων και έγχρωμη οθόνη αφής 11,9 ιντσών στο κέντρο. Τέλος, ακόμη δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες για τον κινητήρα του νέου συλλεκτικού μοντέλου. Οι εκτιμήσεις αναφέρον ότι πιθανόν να διαθέτει τον τετράλιτρο V8 της Mercedes-AMG SL 63 ο οποίος αποδίδει 585 ίππους και μέγιστη ροπή 800 Nm.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης