Τίτλοι τέλους στον ατμοσφαιρικό V8 της Mercedes-AMG

Με την ειδική έκδοση της αγωνιστικής Mercedes-AMG GT3 αποχαιρετούμε το θρυλικό μοτέρ των 6,3 λίτρων.

Θέλοντας να γιορτάσει 130 χρόνια ιστορίας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, η Mercedes-AMG δημιουργεί την ισχυρότερη GT3 που έχει κατασκευάσει, με κωδικό όνομα «Edition 130Y Motorsport».

Παράλληλα, ο ατμοσφαιρικός V8 κινητήρας των 6,3 λίτρων λέει «αντίο» με αυτό το μοντέλο, έχοντας πρώτα αναβαθμιστεί στο μέγιστο. Για την ακρίβεια, στη συγκεκριμένη GT3 αποδίδει 680 ίππους και 730 Nm.


Η εταιρεία από το Affalterbach έβαλε τα δυνατά του για αυτά τα νούμερα, αφαιρώντας πρώτα τον περιοριστή αέρα και έπειτα τοποθετώντας ένα πιο αποδοτικό σύστημα εξάτμισης.

Η μετάδοση γίνεται, όπως και σε όλες τις GT3, μέσω ενός 6τάχυτου σειριακού κιβωτίου. Να αναφερθεί ότι το εν λόγω μηχανικό πακέτο κατάφερε να δώσει στην ειδική αυτή έκδοση νέο ρεκόρ για την κατηγορία των GT αυτοκινήτων, στην πίστα Mount Panorama με χρόνο 1:56.6.

Το αμάξωμα της GT3 Edition 130Y Motorsport διαφοροποιείται σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις, καθώς το splitter και οι εισαγωγές αέρα έχουν ανασχεδιαστεί, όπως και ο διαχύτης, ενώ η πίσω αεροτομή είναι μεγαλύτερη.

Με τα παραπάνω αεροδυναμικά βοηθήματα, η AMG GT3 παράγει 15% περισσότερη κάθετη δύναμη από την αρχική έκδοση. Το σύνολο στέκεται σε τροχούς 18 ιντσών από μαγνήσιο.

Αναφορικά με την σχεδίαση, τα χρώματα είναι εμπνευσμένα από την κλασική Mercedes-Benz 300 SL W194 του 1952, με τις μπλε λεπτομέρειες να ξεχωρίζουν έντονα σε διάφορα σημεία.

Το εσωτερικό είναι επίσης εμπνευσμένο από την 300 SL, με πιο ξεχωριστά από όλα τα καθίσματα που έχουν καρό σχεδίαση και επένδυση σε χρωματικό συνδυασμό μπλε-άσπρο, παραπέμποντας στον αείμνηστο Juan Manuel Fangio. Τέλος, οι λαβές στο τιμόνι είναι από ξύλο και οι διακόπτες από ανοδιωμένο αλουμίνιο.

Μόλις 13 μονάδες της GT3 Edition 130Y Motorsport θα βγουν από το εργοστάσιο, με την τιμή να έχει οριστεί λίγο πάνω από το 1 εκατομμύριο ευρώ (προ φόρων).

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr