Και προσιτά μοντέλα από την Lucid Motors

Και προσιτά μοντέλα από την Lucid Motors

Η εταιρεία στοχεύει να απευθυνθεί σε μεγαλύτερο εύρος κοινού και φυσικά ένας τρόπος υπάρχει προκειμένου να το πετύχει.

240304165317_Lucid-Air-768x432
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η εταιρεία αλλάζει λογική όσον αφορά στην εμπορική στρατηγική που ακολουθεί, καθώς ετοιμάζει τρία νέα, πιο προσιτά μοντέλα.

Η Lucid πουλούσε μόνο το Air στις ΗΠΑ, με την τιμή του να ξεκινάει από τις 71.400 δολάρια. Σύντομα, στην ίδια αγορά θα λανσαριστεί και το πρώτο της SUV, ονόματι Gravity. Ωστόσο και αυτό αναμένεται να είναι ακριβό, αφού θα ξεκινάει από τις 80.000 δολάρια.

Το ρεπορτάζ του CarBuzz αποκαλύπτει μέσω της συνομιλίας του με τον Derek Jenkins, πως αμερικανική εταιρεία ετοιμάζει τρία νέα μοντέλα που αποτελούν μέρος του «προγράμματος μεσαίων αυτοκινήτων», όπως τόνισε.

Για το πρώτο εξ αυτών γνωρίζουμε ήδη τα βασικά, χάρη στον CEO της εταιρείας, Perer Rawlinson, ο οποίος νωρίτερα μέσα στη χρονιά ανακοίνωσε πως βρίσκεται στα «σκαριά» ένα μεσαίο SUV που η ορισμένη τιμή του θα είναι κάτω από τις 50.000 δολάρια.

Οι καταθέσεις εγγράφων που έχει κάνει η Lucid για το επόμενό της SUV αποκαλύπτουν ότι οι ονομασίες του πιθανότατα θα είναι Earth και Earth Dream Edition. Μάλιστα, η παραγωγή του έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στα τέλη του 2026.



Ο Jenkins περιέγραψε στο CarBuzz τα νέα μοντέλα ως «κόμπακτ, ελαφρύτερα αυτοκίνητα, με εστίαση στην αεροδυναμική, την απόδοση και τους χώρους». Με αυτή τη δήλωση, μπορούμε να υποθέσουμε ότι η Lucid θα κατασκευάσει ένα μεσαίο σεντάν, ώστε να ανταγωνιστεί το Tesla Model 3.

Για το τρίτο μοντέλο του «προγράμματος μεσαίων αυτοκινήτων» προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο. Το σίγουρο είναι, πως δε θα είναι station wagon, όπως τόνισε ο Jenkins.

Αντ’ αυτού, είναι πολύ πιθανό η Lucid να προτιμήσει την προσθήκη ενός σπορ αυτοκινήτου στη γκάμα της. Αν αναλογιστούμε τις επιδόσεις του Air Saphirre που είναι ένα από τα πιο εκρηκτικά σεντάν παραγωγής, τότε μάλλον δε θα είναι πολύ δύσκολο για την αμερικανική εταιρεία να φέρει στη «ζωή» ένα τέτοιο μοντέλο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης