Μία άκρως συλλεκτική έκδοση του Toyota GR Yaris

Η Toyota γιορτάζει 51 χρόνια από την πρώτη της νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, παρουσιάζοντας ένα σπέσιαλ GR Yaris.

Στην παρουσίαση μίας νέας έκδοσης του GR Yaris προχώρησε η Toyota, με το συγκεκριμένο μοντέλο να περιορίζεται στις μόλις 51 μονάδες παραγωγής, ενώ θα διατίθεται αποκλειστικά στην ιταλική αγορά.

Το GR Yaris TGR Italy Limited Edition, όπως είναι η πλήρης ονομασία του μοντέλου σηματοδοτεί τα 51 χρόνια από την πρώτη νίκη του Ιάπωνα κατασκευαστή στο WRC. Για αυτό, ο χρωματισμός είναι vintage και ξεχωρίζει από οποιοδήποτε άλλο hot-hatch της εταιρείας.

Η έκδοση TGR Italy Limited Edition ξεχωρίζει αρχικά από τις κόκκινες λεπτομέρειες πάνω στο λευκό κατά τα άλλα χρώμα του αμαξώματος, παραπέμποντας στο αγωνιστικό του 1973, την κλασική Corolla 1600 Coupe.

Ακόμα μία ιδιαίτερη πινελιά είναι το λογότυπο που σημειώνει ποια μονάδα από τις 51 είναι η συγκεκριμένη. Μπορεί να εντοπιστεί τόσο στο αμάξωμα, όσο και στην καμπίνα.

Το σύνολο εφοδιάζεται με σφυρήλατες ζάντες 18 ιντσών, χρώματος Heritage Gold που τοποθετούνται πάνω σε semi-slick ελαστικά της Pirelli.

Στον βασικό εξοπλισμό συμπεριλαμβάνεται ένα πλούσιο πακέτο τεχνολογιών με αισθητήρες στάθμευσης, έλεγχο τυφλών σημείων και ειδοποίηση όταν ένα όχημα πλησιάζει πίσω. Εκεί μπορεί να ενεργοποιηθεί και η αυτόματη πέδηση.

Στα μηχανικά μέρη δεν αλλάζει κάτι συγκριτικά με τη βασική έκδοση του GR Yaris, με τον τρικύλινδρο κινητήρα των 1,5 λίτρων να παραμένει στους 280 ίππους. Ωστόσο, το κιβώτιο του TGR Italy Limited Edition είναι αποκλειστικά αυτόματο 8 σχέσεων, μεταδίδοντας την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος τετρακίνησης GR-Four.

Σύμφωνα με την ιταλική ιστοσελίδα της εταιρείας, οι παραγγελίες ξεκινούν από τις 9 Σεπτεμβρίου και οι παραδόσεις θα γίνουν στα τέλη του τρέχοντος έτους.

Η τιμή εκκίνησης για την επετειακή έκδοση του GR Yaris έχει οριστεί στις 67.500 ευρώ, ενώ η προπαραγγελία απαιτεί επιπλέον 2.500 ευρώ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr