Το Hyundai Ioniq 5 και για εκτός δρόμου

Στο επερχόμενο facelift του Ioniq 5 θα προστεθεί και η έκδοση XRT για μεγαλύτερη ευχέρεια κίνησης σε εκτός δρόμου διαδρομές.

Το ανανεωμένο Hyundai Ioniq 5 πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο του με αρκετές αναβαθμίσεις, όπως βελτιωμένη αυτονομία, νέα έκδοση XRT με πιο off-road χαρακτηριστικά και θύρα NACS (North American Charging Standard).

Το νέο μοντέλο διαθέτει κάποιες αισθητικές αλλαγές στο αμάξωμα, συμπεριλαμβανομένων νέων προφυλακτήρων, μίας καινούργιας αεροτομής και αεροδυναμικών ζαντών. Θα υπάρχουν επίσης και τρία νέα χρώματα.

Οι αλλαγές στο εσωτερικό θα είναι πιο περιορισμένες με νέο τιμόνι, μία διαφορετική κεντρική κονσόλα και κάποιους νέους φυσικούς διακόπτες, ενώ ενισχυμένος θα είναι και ο εξοπλισμός σε όλες τις εκδόσεις. Μία από τις πιο σημαντικές προσθήκες είναι η παραλλαγή XRT, η οποία θα δώσει έναν πιο off-road χαρακτήρα στο ηλεκτρικό μοντέλο της Hyundai.

Εκτός από τις αισθητικές αλλαγές στο αμάξωμα με τα μαύρα προστατευτικά περιμετρικά, θα διαθέτει αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά 23 χιλιοστά, ματ μαύρους τροχούς 18 ιντσών με ελαστικά παντός εδάφους και μοναδικά χαρακτηριστικά όπως κόκκινους γάντζους ρυμούλκησης.



Στο εσωτερικό, η έκδοση XRT περιλαμβάνει ειδικές ταπετσαρίες H-Tex με σήματα XRT, μαύρο ουρανό οροφής και πατάκια παντός καιρού.

Όσον αφορά το ηλεκτρικό πακέτο, το ανανεωμένο Ioniq 5 θα δει αύξηση της χωρητικότητας της μπαταρίας. Η μπαταρία του μοντέλου Standard Range αυξάνεται από 58 kWh σε 63 kWh, επεκτείνοντας την αυτονομία σε πάνω από 386 χιλιόμετρα.

Στην έκδοση Long Range η χωρητικότητα της μπαταρίας αυξάνεται από 77,4 kWh σε 84 kWh, αυξάνοντας την αυτονομία σε περισσότερα από 499 χιλιόμετρα για τις πισωκίνητες εκδόσεις. Το Ioniq 5 θα είναι το πρώτο Hyundai που θα διαθέτει θύρα NACS, επιτρέποντας στους ιδιοκτήτες να έχουν πρόσβαση στο δίκτυο Supercharger της Tesla χωρίς προσαρμογέα.

Το Ioniq 5 θα παράγεται στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Γεωργία και θα κυκλοφορήσει μέσα στο φθινόπωρο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr