Η επιστροφή του θρυλικού Nissan Silvia

Ένα μοντέλο που έχει συνδεθεί με τις δοξασμένες ημέρες της Nissan, κατά πάσα πιθανότητα αναμένεται να επιστρέψει.

Η Nissan ανακοίνωσε επίσημα ότι δουλεύει πάνω σε ένα νέο σπορ προδιαγραφών αυτοκίνητο με τον κωδικό Silvia, το οποίο θα σηματοδοτήσει το τρίτο μοντέλο επιδόσεων της εταιρείας, μαζί με το Z και το GT-R.

Παρόλο που το σχέδιο βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο, ο αντιπρόεδρος της Nissan για την παγκόσμια στρατηγική προϊόντων, Ivan Espinosa, επιβεβαίωσε σε συνέντευξή του ότι η ανάπτυξη έχει ξεκινήσει, με στόχο την παρουσίαση του αυτοκινήτου πριν από το τέλος της δεκαετίας.


Το νέο Silvia θα διαθέτει ένα αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης για να πληροί τους παγκόσμιους κανονισμούς εκπομπών ρύπων, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα αυστηροί στην Ευρώπη.

Αυτή η κίνηση μπορεί να απογοητεύσει τους απανταχού petrolheads, αλλά είναι απαραίτητη για να είναι το αυτοκίνητο βιώσιμο σε πολλές αγορές.

Σε αντίθεση με τις πρόσφατες συνεργασίες μεταξύ αυτοκινητοβιομηχανιών, η Nissan σχεδιάζει να αναπτύξει το Silvia ανεξάρτητα, κάτι που συνεπάγεται σημαντικές επενδύσεις και ρίσκο.

Ο Espinosa αναγνωρίζει τις προκλήσεις, ιδιαίτερα σε μια συρρικνούμενη αγορά σπορ αυτοκινήτων, αλλά παραμένει προσηλωμένος στο πρότζεκτ.

Η εταιρεία έχει υιοθετήσει μια προσεκτική προσέγγιση, δεδομένης της εξειδικευμένης απήχησης των σπορ αυτοκινήτων και του υψηλού κόστους που συνδέεται με την ανάπτυξή τους.

Ωστόσο, με την ισχυρή βάση οπαδών του Silvia και την επιτυχία παρόμοιων σχεδίων, όπως το αναγεννημένο Prelude της Honda, υπάρχει ελπίδα ότι αυτό το εμβληματικό μοντέλο θα κάνει μια επιτυχημένη επιστροφή, προσθέτοντας ποικιλομορφία σε μια αγορά που κυριαρχείται όλο και περισσότερο από τα SUV.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr