Παραγωγή ελαστικών με ουδέτερες εκπομπές CO2

Η Continental πλέον μπορεί να παράγει ελαστικά με απολύτως ουδέτερο CO2.

Με αυτόν τον τρόπο η Continental κάνει ένα σημαντικό βήμα προς τον στόχο της, για εντελώς ουδέτερη παραγωγή σε CO2. Αυτό είναι δυνατό, χάρη στην παραγωγή ατμού με χρήση λέβητα, που λειτουργεί εξ’ ολοκλήρου με ηλεκτρική ενέργεια.

Η Continental χρησιμοποιεί τόσο ηλιακή ενέργεια που παράγεται από την ίδια, όσο και ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές από το ηλεκτρικό δίκτυο, για την παραγωγή του ατμού.

Παλαιότερα, το φυσικό αέριο ήταν η μοναδική πηγή ενέργειας για την παραγωγή ατμού στο εργοστάσιο ελαστικών στο Lousado της Πορτογαλίας, το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα, με ετήσια ικανότητα παραγωγής 18.000.000 ελαστικών.

Στη βιομηχανία ελαστικών, ένα μεγάλο ποσοστό της ενέργειας που καταναλώνεται χρησιμοποιείται για την παραγωγή ατμού, ο οποίος απαιτείται για τη θέρμανση των ελαστικών, μια διαδικασία γνωστή ως βουλκανισμός.

Η θερμική ενέργεια μετατρέπει το ακατέργαστο καουτσούκ σε εύκαμπτο και ελαστικό καουτσούκ. Το αργότερο μέχρι το 2040, η Continental θέλει να αλλάξει πλήρως όλες τα εργοστάσια ελαστικών, με διαδικασίες παραγωγής ουδέτερων εκπομπών CO2.

Για να γίνει αυτό, η διαθεσιμότητα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε ανταγωνιστικές τιμές είναι ζωτικής σημασίας, όπως και η προετοιμασία, ώστε τα εργοστάσια να μπορούν να χρησιμοποιούν, όσο το δυνατόν περισσότερη ανανεώσιμη ενέργεια.

Η φιλοδοξία της Continental έως το 2030 είναι να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας κατά 20%, σε σύγκριση με το 2018.

Παράλληλα, στοχεύει να επιτύχει κλιματικά ουδέτερη παραγωγή έως το 2040 το αργότερο. Από τα τέλη του 2020, η ηλεκτρική ενέργεια που αγοράζει η εταιρεία για όλες τις τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο προέρχεται ήδη από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και είναι κλιματικά ουδέτερη.

Για το σκοπό αυτό, λαμβάνονται εγγυήσεις προέλευσης σύμφωνα με τα κριτήρια της παγκόσμιας πρωτοβουλίας RE100.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr