Ηλεκτρικό mountain bike από την Alpine

Η συνεργασία της Alpine με την εταιρία κατασκευής ποδηλάτων Lapierre ξεκινά με ένα ηλεκτρικό mountain bike υψηλών προδιαγραφών.

Το πρώτο ποδήλατο της συνεργασίας των δύο εταιριών ονομάζεται GLP III SE Alpine Edition και αναμένεται να διατεθεί σε περιορισμένο αριθμό, καθώς διαθέτει πολύ πλούσιο εξοπλισμό και το κυριότερο είναι πανάκριβο.
Ξεκινώντας από το χρώμα και το ντιζάιν, η έμπνευση προέρχεται ξεκάθαρα από το hot-hatch της μάρκας, Alpine A290 και το πρωτότυπο αυτού, 290_B.
Το ολοκαίνουργιο GLP III SE Alpine Edition διαθέτει μπαταρία της Bosch με ενεργειακή χωρητικότητα 800 Wh η οποία τροφοδοτεί το ηλεκτρικό μοτέρ Bosch Performance CX Race. Ο σκελετός είναι από ανθρακόνημα και συνεργάζεται με αναρτήσεις κορυφαίας ποιότητας και προδιαγραφών. Και οι δύο έχουν διαδρομή 170 χιλιοστά, με το πιρούνι να έχει μετρηθεί στα 38 χιλιοστά μήκος.
Οι ακτινωτές ζάντες είναι Mavic E-Deemax, ενώ τα φρένα και η μετάδοση προέρχονται από τη Shimano. Το GLP III SE Alpine Edition ζυγίζει, σύμφωνα με την εταιρεία, 23,5 κιλά στην Medium έκδοση, καθώς θα διατεθεί σε τέσσερα διαφορετικά μεγέθη.
Οι δύο γαλλικές εταιρείες αναφέρουν ότι το νέο τους mountain bike θα κατασκευάζεται και πωλείται στην Ευρώπη, με την παραγωγή να είναι περιορισμένη. Ωστόσο, δεν διευκρίνισαν πόσες μονάδες θα βγουν από το εργοστάσιο. Η τιμή λιανικής πάντως, βάσει της Alpine, θα κυμαίνεται κοντά στις 10.000 ευρώ, ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό που πιθανότατα να αξίζει εάν είσαι μυημένος στο συγκεκριμένο «σπορ».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr