Η Jaguar Land Rover την είδε... αλλιώς!

Ένα νέο μοντέλο που θα παράγεται στην Ινδία ετοιμάζει η JLR, στοχεύοντας να αυξήσει τις πωλήσεις της στην ασιατική αγορά.

Βλέποντας πως η ζήτηση στην ασιατική ήπειρο είναι σαφέστατα μεγαλύτερη σε σχέση με άλλες αγορές, η Jaguar Land Rover προχωράει σε μία αποφασιστική κίνηση, αξιοποιώντας την καινούργια πλατφόρμα της μητρικής Tata Motors.

Το 2023, o Βρετανός premium κατασκευαστής πούλησε μόνο στην Κίνα 104.123 μονάδες. Τώρα, στοχεύει με ένα νέο μοντέλο να συνεχίσει στο μονοπάτι των επιτυχιών στην ευρύτερη ασιατική αγορά.


Στην αποκάλυψη αυτή προχώρησε ο πρόεδρος του Tata Group, Natarajan Chandrasekara. Μάλιστα, ενημέρωσε ότι η νέα πλατφόρμα του ινδικού ομίλου θα αποτελέσει τη βάση και για ένα πολυτελές μοντέλο της Tata.

Αμφότερα θα κατασκευάζονται στο νέο εργοστάσιο της JLR στην Ινδία, ενώ ήδη υπάρχουν σχέδια για την εξαγωγή τους σε άλλες αγορές της Ασίας, με πρώτη και καλύτερη αυτή της Κίνας.

Ο πρόεδρος του Tata Group δεν ενημέρωσε σχετικά με την ονομασία του νέου μοντέλου της JLR, ούτε περί του συστήματος πρόωσης με το οποίο θα εξοπλίζεται. Ωστόσο, αν αναλογιστούμε την εξάρτηση των Ινδών από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης, λόγω έλλειψης υποδομών, τότε μπορούμε να υποθέσουμε ότι δε θα περιλαμβάνει κάποιος είδος ηλεκτροκίνησης.

Αυτό που είναι δεδομένο, είναι πως η βρετανική εταιρεία το προορίζει αποκλειστικά για τις αγορές της Ασίας. Η Κίνα, όπως προαναφέρθηκε, είναι η μεγαλύτερη πηγή εσόδων της JLR.

Σε τέτοιο βαθμό, μάλιστα, που σε συνεργασία με την Chery, θα αναβιώσει το εμβληματικό Freelander. Επομένως, είναι απολύτως λογικό να θέλει να ανανεώσει τη γκάμα της για τους Κινέζους πελάτες της.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr