Η Renault παρουσιάζει το van του μέλλοντος

Το πρωτοποριακό πρωτότυπο van ελαφρών μεταφορών Estafette που παρουσίασε η Renault αποτελεί μια πρόγευση για τα επαγγελματικά οχήματα του μέλλοντος.

Το Renault Estafette Concept είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό βανάκι σχεδιασμένο για επαγγελματίες της πόλης, το οποίο παρουσιάζει το όραμα της Renault για τα μελλοντικά ηλεκτρικά οχήματα κοινής ωφέλειας. Βασισμένο στην πλατφόρμα FlexEVan που αναπτύχθηκε με τους συνεργάτες της Flexis, αυτό το concept αντιμετωπίζει σύγχρονες προκλήσεις όπως η βιώσιμη αστική εφοδιαστική και οι παραδόσεις τελευταίου χιλιομέτρου.
Συμπαγές αλλά και ευρύχωρο, το Estafette Concept συνδυάζει το μήκος του Kangoo L2 με την ευελιξία του Clio και τη χωρητικότητα φορτίου του Trafic L1H2, καθιστώντας το ιδανικό για χρήση στην πόλη. Είναι πλήρως συνδεδεμένο, αξιοποιώντας την αρχιτεκτονική Software-Defined Vehicle (SDV) για βελτιωμένη απόδοση, ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο και προληπτική συντήρηση, μειώνοντας το λειτουργικό κόστος κατά περίπου 30%.
Εμπνευσμένο από τις ανάγκες των επαγγελματιών διανομέων, των εμπόρων και των λιανοπωλητών, το Estafette Concept έχει σχεδιαστεί για να ενισχύει την ασφάλεια και να εξορθολογίζει τις λειτουργίες. Η σύγχρονη εκδοχή της Renault αποτίει επίσης φόρο τιμής στο εμβληματικό βαν Estafette του 1959, το οποίο ήταν επαναστατικό για την εποχή του. Όπως και ο προκάτοχός του, το νέο Estafette δίνει προτεραιότητα στην πρακτικότητα, προσφέροντας άφθονο χώρο φόρτωσης, συμπαγή σχεδιασμό για εύκολο παρκάρισμα και συρόμενες πόρτες για ευκολία. Η έκδοση παραγωγής του Estafette αναμένεται να κάνει την εμπορική της πρεμιέρα σε περίπου δύο χρόνια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr