Νέο teaser για το Skoda Elroq

Καθώς πλησιάζει η επίσημη πρεμιέρα του Skoda Elroq η τσέχικη εταιρία δίνει στη δημοσιότητα λίγα πρόσθετα στοιχεία από την αισθητική του νέου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της.

Το δεύτερο αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV μοντέλο της Skoda θα παρουσιαστεί επίσημα την πρώτη ημέρα του Οκτωβρίου, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Πράγα, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της εταιρείας. Μάλιστα, δόθηκαν στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες του οχήματος οι οποίες δείχνουν κάποια από τα στοιχεία του αμαξώματός του.
Στη μία από αυτές, η οποία είναι σκοπίμως σκοτεινή για ευνόητους λόγους, μπορούμε να διακρίνουμε απλώς το γενικότερο περίγραμμα του αμαξώματός του.
Σε άλλη, που είναι ευδιάκριτη και συγκεκριμένη, φαίνεται το εμπρός φωτιστικό σώμα με τα τέσσερα Matrix LED φώτα ημέρας και τμήμα του κάτω από αυτό όπου διακρίνεται η έντονη διαμόρφωση του προφυλακτήρα.
Από αυτό, καταλαβαίνουμε ότι η σχεδίασή του είναι δυναμική, όπως χρειάζεται σε ένα αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας, αλλά και σύμφωνή με τη σχεδιαστική φιλοσοφία «Modern Solid» της Skoda. Μάλιστα, τα στελέχη της περιγράφουν την διαμόρφωση της μάσκας του Elroq με τον όρο «Tech-Deck Face».
Πέραν αυτών, δημοσιεύτηκαν και αυτές που δείχνουν τους λογότυπους τόσο της ονομασίας του νέου αυτοκινήτου στο πίσω μέρος, όπως και το εκεί φωτιστικό σώμα, όσο και της εταιρείας. Επίσης, μπορούμε να δούμε και ένα από τα διαθέσιμα σχέδια των τροχών. To νέο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο βασίζεται στην πλατφόρμα MEB του Ομίλου Volkswagen και από τα ως τώρα στοιχεία που γνωρίζουμε το αμάξωμά του θυμίζει το αντίστοιχο του Enyaq.
Η τσεχική αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε ότι αυτό θα είναι διαθέσιμο σε ένα νέο πράσινο χρώμα το οποίο ονομάζεται «Timiano Green». Το εσωτερικό του είναι κατασκευασμένο από βιώσιμα, ανακυκλωμένα υλικά σε μεγάλο ποσοστό και οι υποψήφιοι αγοραστές θα έχουν τέσσερις διαθέσιμες επιλογές αναφορικά με το στυλ και τον χρωματισμό του («Loft», »Lodge», «Suite» και «Studio»).
Όπως είναι ήδη γνωστό, το Elroq θα διατίθεται σε τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις. Η πρώτη (σημ.: Elroq 50) θα έχει μπαταρίες 52 kWh και ο ηλεκτροκινητήρας της θα αποδίδει 170 ίππους. Η αμέσως επόμενη (σημ.: Elroq 60) θα έχει συσσωρευτές 59 kWh και η απόδοση του ηλεκτροκινητήρα του είναι 204 ίπποι. Οι ισχυρότερες εκδοχές του νέου αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου της Skoda θα είναι η Elroq 85 και η Elroq 85x. Η πρώτη θα έχει μπαταρίες 77 kWh και ο ηλεκτροκινητήρας της (που θα κινεί τους πίσω τροχούς) θα αποδίδει 285 PS. H δεύτερη, θα διαθέτει συσσωρευτές ίδιας ενεργειακής χωρητικότητας αλλά θα έχει δύο ηλεκτροκινητήρες (AWD) οι οποίοι θα έχουν μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύ 300 ίππους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr