Πιστή στον V12 η Rolls-Royce

Παρά τους στόχους να γίνει μία αμιγώς ηλεκτρική μάρκα πολυτελών αυτοκινήτων, η Rolls-Royce θα συνεχίσει την παραγωγή του εμβληματικού V12.

Το όνομα Rolls-Royce μας πάει αμέσως στην απόλυτη πολυτέλεια και την «βασιλική» σχεδίαση. Συνεπώς, δεν εκπλήσσει ιδιαίτερα το ότι ο Βρετανός κατασκευαστής στοχεύει να παράγει αποκλειστικά EV μοντέλα που θα ενισχύουν την αίσθηση πολυτέλειας.

Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι η Cullinan και ο twin-turbo V12 κινητήρας θα σταματήσει άμεσα να παράγεται, αφού σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό Τύπο, η Rolls-Royce θα συνεχίσει την πορεία τους μέχρι το 2030.

Αναφορικά με τα «ηλεκτρικά» πλάνα, το επόμενο EV της εταιρείας θα είναι ένα SUV, με μικρότερες διαστάσεις σε σχέση με την Cullinan και κατά συνέπεια λίγο φθηνότερο, με την παρουσίασή του να υπολογίζεται στις αρχές του 2027.

Ακόμα, δεν είναι ξεκάθαρο κατά πόσο θα εξοπλιστεί με το ηλεκτροκίνητο σύστημα της Spectre. Πολύ πιθανό είναι, όμως, μέχρι τότε η Rolls-Royce να αξιοποιήσει μπαταρίες και μοτέρ ανώτερης τεχνολογίας.

Προς τα τέλη του 2028, η βρετανική μάρκα αναμένεται να παρουσιάσει ένα ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό σεντάν, ώστε να αντικαταστήσει τη Phantom.

Τέλος, το φρεσκάρισμα της Spectre αναμένεται μέσα στο 2027, ωστόσο κανείς δε γνωρίζει ακόμα οι αναβαθμίσεις τι ακριβώς θα αφορούν. Αλλά δεν αποκλείεται να δούμε πιο προηγμένες τεχνολογίες και φυσικά βελτιώσεις στο ηλεκτροκίνητο σύστημα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr