Bruno Sacco: Αντίο στον σχεδιαστή που διαμόρφωσε τις σύγχρονες Mercedes-Benz

Bruno Sacco: Αντίο στον σχεδιαστή που διαμόρφωσε τις σύγχρονες Mercedes-Benz

Σε ηλικία 90 ετών απεβίωσε στη Γερμανία ο Bruno Sacco, ο σχεδιαστής πολλών από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα στη σύγχρονη ιστορία της Mercedes-Benz.

Bruno_sacco_Mercedes
«Η Mercedes ήταν η ζωή μου». Στις 19 Σεπτεμβρίου, ο Bruno Sacco πέθανε στο Sindelfingen της Γερμανίας σε ηλικία 90 ετών. Ο θάνατός του γνωστοποιήθηκε αρκετές ημέρες αργότερα, σκορπίζοντας θλίψη πρωτίστως στη γερμανική εταιρεία, αλλά και στους παλαιότερους φίλους της αυτοκίνησης, που γνωρίζουν ποιος ήταν.
Οι νεότεροι, εύλογα, δεν είναι τόσο εξοικειωμένοι, αλλά δοθείσης της ευκαιρίας, είναι χρήσιμο να ξέρουν ότι τα θαυματουργά χέρια του -γεννημένου στο Ούντινε- Ιταλού σχεδιαστή, όρισαν εν πολλοίς τη σύγχρονη ιστορία της Mercedes-Benz!
Στα γραφεία της οποίας, ο Sacco μπήκε το 1958 και ουσιαστικά (τυπικά συνταξιοδοτήθηκε το 1999) δεν βγήκε ποτέ! Έχοντας μια μικρή εμπειρία από την Carrozzeria Ghia, προσαρμόστηκε άμεσα στον γερμανικό τρόπο σκέψης, διατηρώντας όμως το ιταλικό ταπεραμέντο στο σχέδιο και από το 1975, ανέλαβε επικεφαλής του τμήματος.
Κλείσιμο
Υιοθετώντας το δόγμα της… γυναίκας του Καίσαρα («Μια Mercedes, πρέπει να μοιάζει με Mercedes»), επέβλεπε από τα βασικά μοντέλα της γκάμας, μέχρι τα λεωφορεία και τα φορτηγά. Στα 41 χρόνια της επίσημης παρουσίας του στην μεγάλη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία του πιστώνονται μεταξύ άλλων η G-Class, η S-Class, η M-Class, οι CL, SL και SLK, αλλά και icons, όπως η θρυλική 190 και παλαιότερα -την εποχή που δεν ήταν στην κορυφή της ιεραρχίας- η «Παγόδα» αλλά και η πρωτοποριακή πρωτότυπη C111.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης