Στο σφυρί μία μοναδική Porsche 911

Στο σφυρί μία μοναδική Porsche 911

Η 911 SC RS (954) αποτέλεσε μία σπάνια και άκρως ιδιαίτερη έκδοση του θρυλικού γερμανικού supercar.

240930160556_Porsche-911-SC-RS_0

Το 1984 κατασκευάστηκαν μόνο 21 αυτοκίνητα Porsche 911 SC RS (Type 954) και αυτό για να λάβει έγκριση η γερμανική εταιρεία με σκοπό την συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι με αυτοκίνητα του Group B.

Το συγκεκριμένο μοντέλο έχει αριθμό πλαισίου 021 και δημοπρατείται μέσω του οίκου Broad Arrow Auctions, στις 12 Οκτωβρίου στην πολιτεία του Μίσιγκαν.
Κλείσιμο

Η 911 SC RS είναι νόμιμη για χρήση στο δρόμο. Οι μηχανικοί περιόρισαν στο εσωτερικό στα απολύτως απαραίτητα. Λείπουν το πίσω κάθισμα, το ραδιόφωνο και οι αποθηκευτικοί χώροι των θυρών.

Παράλληλα, η Type 954 διαθέτει σταθερά μπάκετ καθίσματα Lollipop, προερχόμενα από την 935, σφυρήλατες ζάντες Fuchs, μεγαλύτερα φρένα, αλουμινένιο roll cage και προστατευτικές επιφάνειες κάτω από το αμάξωμα.

Κάτω από το εντυπωσιακό αμάξωμα κρύβεται ο boxer κινητήρας 3,0 λίτρων με απόδοση 250 ίππους, που είναι επίσης εξοπλισμένος με αγωνιστικό ψεκασμό Kugelfischer με τον κόφτη να φτάνει τις 8.000 σ.α.λ.

Επίσης το σύστημα μετάδοσης περιλαμβάνει μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

Τον Φεβρουάριο του 1984, η Porsche παρέδωσε συγκεκριμένο μοντέλο στον Tycho Christian Van Dijk, ιδιοκτήτη της ομώνυμης ομάδας. Ο Ολλανδός επιχειρηματίας αναβάθμισε περαιτέρω την εικόνα του αυτοκινήτου με μια λεπτή βαφή εμπνευσμένη από την ολλανδική σημαία, ενώ τοποθέτησε “προβολιέρα” και ένα trip computer της Jaeger.

Ο Van Dijk πούλησε την Porsche με μόλις 4.979 χιλιόμετρα στον σημερινό της ιδιοκτήτη, έναν διάσημο συλλέκτη, ο οποίος την επανέφερε στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, πριν της βάλει πωλητήριο. Μάλιστα όπως αναφέρουν πηγές από την οργάνωση, η 911 SC RS μπορεί να πουληθεί από 2,3 έως 3,1 εκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης