Μία McLaren W1 για το χέρι

Οι τυχεροί ιδιοκτήτες της νέας McLaren W1 θα πρέπει να φορούν στον καρπό τους και το αντίστοιχο ρολόι.

Η έλευση της εκρηκτικής McLaren W1, συνοδεύεται, ως είθισται σ’ αυτές περιπτώσεις και από ένα συλλεκτικό ρολόι-χρονογράφο, δια χειρός Richard Mille, γνωστό και ως RM 65-01 McLaren Automatic Split-Seconds Chronograph W1.

Η ελβετική εταιρεία ρολογιών πολυτελείας ιδρύθηκε το 2001 και γρήγορα απέκτησε φανατικούς φίλους, αλλά και επικριτές, όπως κάθε premium κατασκευαστής. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί την υποστήριξή της σε διάφορες άλλες βιομηχανίες, όπως αεροσκάφη, ιστιοπλοΐα, motorsport, ή ακόμα και στην τέχνη

Από το 2016 η Richard Mille συνεργάζεται με την McLaren, με τελευταίο δημιούργημά της να είναι και το κορυφαίο. Το συγκεκριμένο ρολόι, που θα παραχθεί σε μόλις 500 κομμάτια, έχει στον πυρήνα του τον μηχανισμό RMAC4, ο οποίος χτυπά με ταχύτητα 5Hz ή 36.000 δονήσεις ανά ώρα.

Ως εκ τούτου, ο υψηλός ρυθμός ταλάντωσης επιτρέπει σε αυτό το μοντέλο να γίνει χρονογράφος κλασμάτων δευτερολέπτων με ένα διαμέτρημα που είναι αρκετά γρήγορο για να καταγράφει τους χρόνους που έχουν περάσει, μέχρι το ένα δέκατο του δευτερολέπτου.

Διαθέτει, επίσης, έναν κατακόρυφο συμπλέκτη και δύο τροχούς έξι στηλών για να επιτρέψει την «ακριβή και εξαιρετικά ομαλή ενεργοποίηση του χρονογράφου». Η κίνηση του RM 65-01 McLaren W1 κάθεται σε ελαστικές βάσεις αντί για ένα κλασικό δακτύλιο περιβλήματος και υπάρχει επίσης ένα σύστημα ταχείας περιέλιξης με ένα ειδικό τεμάχιο ώθησης.

H ειδική σχεδίαση περιλαμβάνει θήκη Carbon TPT, ρότορα περιέλιξης 480 τμημάτων και μεταβλητής γεωμετρίας, βάση από τιτάνιο κατηγορίας 5, καθώς και γέφυρες τιτανίου βαθμού 5 που έχουν υποστεί ειδική επεξεργασία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr