Επιστρέφει το θρυλικό Ford RS200;

Η Ford σκέφτεται την επιστροφή στη γκάμα της ιστορικών μοντέλων, όπως το RS200.

Μιλώντας πρόσφατα στο βρετανικό περιοδικό CAR, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ford, Jim Farley, έδωσε το στίγμα της νέας εταιρικής στρατηγικής, κάνοντας παράλληλα μια κριτική στο πρόσφατο παρελθόν.

Ουσιαστικά προανήγγειλε την επιστροφή της μάρκας σε συναρπαστικά μοντέλα, με οδηγό το ένδοξο παρελθόν και την έξοδο από «βαρετές», όπως ο ίδιος χαρακτήρισε προτάσεις, δίνοντας άμεσα τροφή στους ψηφιακούς σχεδιαστές.

Το car.design.trends παρουσίασε πρόσφατα μια υποθετική πρόταση για ένα νέο υψηλών επιδόσεων Ford από τον Michael Barthly, γνωστό και ως barthly_design.psd  στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πιο συγκεκριμένα, ονειρευόταν τον πνευματικό διάδοχο του θρυλικού Ford RS200, που παρήχθη αρχικά από τη Ford Motorsport, από το 1984 έως το 1986 ως μοντέλο έγκρισης για το αγωνιστικό του Group B της εταιρείας.

Δεν είναι, λοιπόν, ένας ανεπίσημος εικονικός καλλιτέχνης που έρχεται με ένα υποθετικό σχέδιο. Αντίθετα, ο Barthly, πρώην μέλος της ομάδας Kia Design Europe, τώρα συνεργάζεται με τη Ford Design Europe. Ως εκ τούτου, πρωτότυπο Ford RS2.00 είναι στην πραγματικότητα εντελώς επίσημο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr