Škoda Kamiq: Family lifestyle
skodaKhd1

Škoda Kamiq: Family lifestyle

Ένα κορυφαίο compact SUV για όσους ζουν την κάθε στιγμή και θέλουν ένα αυτοκίνητο να τους συντροφεύει σε κάθε εκδοχή ενός μοντέρνου τρόπου ζωής.


Sponsored Content

Με πιο μοντέρνο αμάξωμα, πολυτελέστερο εσωτερικό και με ακόμα πιο πλήρες εξοπλιστικό πακέτο, το νέο Škoda Kamiq έρχεται για να προσελκύσει με τις αρετές του το αγοραστικό κοινό. Εχοντας πίσω του μια πορεία που συνδυάστηκε όχι μόνο με την αναγέννηση της Škoda αλλά και με πάνω από 400.000 πωλήσεις από τότε που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, το Kamiq είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο εμβληματικά και επιτυχημένα μοντέλα τόσο για την εταιρεία όσο και για την κατηγορία των B-SUV.

Θέλοντας να διατηρήσει το μοντέλο στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, η Škoda προχώρησε σε μία εκ βάθρων ανανέωση, τόσο στην εξωτερική σχεδίαση όσο και στο εσωτερικό του, με επικαιροποιημένο τεχνολογικό υπόβαθρο, νέα, premium υλικά και αναβαθμισμένο επίπεδο εξοπλισμού και συστημάτων υποβοήθησης.


Το Škoda Kamiq είναι ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα μοντέλα στον δρόμο. H σχεδίασή του τραβάει αμέσως το βλέμμα, με την ανανεωμένη γενιά να έχει διακριτικές αλλαγές που δεν διαταράσσουν την αρμονία που το χαρακτηρίζει. Σχεδιαστικά έχει διατηρηθεί η βασική φιλοσοφία του αμαξώματος και οι αναλογίες των όγκων του, με στοχευμένες επεμβάσεις στα σημεία, όπως στη μάσκα και στο πίσω μέρος. Εμπρός υπάρχουν νέα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED Matrix, που συνδυάζονται με δυναμικές ενδείξεις για τα φλας, ενσωματωμένα φώτα ομίχλης LED, ενώ διαφορετικής σχεδίασης είναι και η οκταγωνική μάσκα που διαθέτει πιο μοντέρνα και δυναμικά χαρακτηριστικά, ενώ γίνεται και εκτενής χρήση χρωμίου. Στο πίσω μέρος έχουν υιοθετηθεί πιο λεπτά φωτιστικά σώματα, νέο λογότυπο της εταιρείας και μια διαφορετική διαμόρφωση του προφυλακτήρα που δίνει περισσότερο οπτικό πλάτος και δημιουργεί μια πιο σπορ εντύπωση.


Στη νεότερη εκδοχή του Kamiq, η κορυφαία ποιότητα κατασκευής που διακρίνει όλα τα μοντέλα της Škoda συνδυάζεται με τεχνολογία αιχμής. Η τελευταία γενιά του συστήματος πολυμέσων είναι πιο ολοκληρωμένη και ταχύτερη από ποτέ. Η λειτουργία του γίνεται μέσω της εντυπωσιακής οθόνης αφής, η οποία έχει διαγώνιο 8,25”, ενώ προαιρετικά διατίθεται και ακόμα μεγαλύτερη, στις 9,2”. Το ίδιο ψηφιακό μοτίβο ακολουθεί και ο πίνακας οργάνων των 8,0”, με το Digital Cockpit των 10” να περιλαμβάνεται στον προαιρετικό εξοπλισμό, προσφέροντας επιπλέον μεγάλες δυνατότητες παραμετροποίησης. Επανασχεδιασμένο είναι και το πολυλειτουργικό τιμόνι, με ενσωματωμένους διακόπτες που ελέγχουν τις ενδείξεις και τα μενού στον ψηφιακό πίνακα οργάνων. Σε ό,τι αφορά τους χώρους, το νέο Kamiq παραμένει ανάμεσα στις κορυφαίες προτάσεις της κατηγορίας του, με το ευρύχωρο σαλόνι που συμπληρώνει τον περιπετειώδη και οικογενειακό χαρακτήρα του. Επίσης, διαθέτει πολυάριθμα Simply Clever χαρακτηριστικά, όπως η ξύστρα πάγου με μετρητή φθοράς στο πορτάκι του ρεζερβουάρ, η ομπρέλα στην πόρτα του οδηγού, το εικονικό πεντάλ για το ανέπαφο άνοιγμα και κλείσιμο της ηλεκτρικής πίσω πόρτας, τις τέσσερις θύρες USB-C με ισχύ φόρτισης 45W και την επαγωγική φόρτιση smartphone 15W με λειτουργία ψύξης. Η χρήση φιλικών προς το περιβάλλον υλικών στο εσωτερικό υπογραμμίζει τον σύγχρονο χαρακτήρα του νέου Kamiq και την έμφαση που δίνει η Škoda στην βιωσιμότητα.


Το νέο Kamiq βασίζεται στην πλατφόρμα MQB Evo και εφοδιάζεται με μια γκάμα σύγχρονων κινητήρων της γενιάς EVO 2, οι οποίοι διακρίνονται για την υψηλή τους απόδοση, τα οικονομικά χαρακτηριστικά λειτουργίας τους και τη φιλικότητα προς το περιβάλλον, εξασφαλίζοντας παράλληλα ιδιαίτερα χαμηλές εκπομπές ρύπων. Στη βάση της γκάμας υπάρχει η επιλογή του κινητήρα 1.0 TSI των 116 PS, ο οποίος συνδυάζεται είτε με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων είτε με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG7 για μεγαλύτερη άνεση και ευκολία στην καθημερινή χρήση. Οσοι επιθυμούν περισσότερη δύναμη και καλύτερες επιδόσεις, υπάρχει η έκδοση με τον 1.5 TSI, με ισχύ 150 PS και βελτιστοποιημένο σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων ACT+, το οποίο συνοδεύεται αποκλειστικά με το κιβώτιο DSG7.


Το καινούργιο Kamiq διατίθεται σε τρεις εκδόσεις εξοπλισμού, Selection, Essence και Monte Carlo, διάφορα πακέτα εσωτερικής σχεδίασης «Design Selections», αεροδυναμικά βελτιστοποιημένες ζάντες αλουμινίου από 16 έως 18 ίντσες και εννέα εξωτερικά χρώματα (δύο απλά και επτά μεταλλικά). Αξίζει να σημειωθεί ότι όλη η γκάμα Škoda Kamiq συνοδεύεται (για παραγγελίες λιανικής) από 4ετή εργοστασιακή εγγύηση και 4 χρόνια δωρεάν service.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης