Aston Martin DB12 αφιερωμένη στον James Bond

H Aston Martin παρουσίασε μια ειδική έκδοση της DB12 για να τιμήσει την πολύχρονη παρουσία της στις διάσημες ταινίες του θρυλικού James Bond.

Πριν από εξήντα χρόνια ξεκίνησε μια συνεργασία η οποία έμεινε θρυλική και συνεχίζει να υπάρχει. Το 1964 βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες η ταινία «Goldfinger» («Τζέιμς Μποντ, Πράκτωρ 007 εναντίον Χρυσοδάκτυλου», όπως ήταν ο τίτλος της όταν προβλήθηκε στην Ελλάδα).
Σε αυτή, ο λογοτεχνικός και κινηματογραφικός ήρωας Τζέιμς Μποντ οδηγεί την Aston Martin DB5. Είναι η αρχή συνεργασίας της βρετανικής εταιρείας με την παραγωγή των ταινιών του θρυλικού πράκτορα «007». Το «δίδυμο» Σον Κόνερι (ο οποίος ενσάρκωσε τον ρόλο) και οχήματος έμεινε το πιο εμβληματικό στη σειρά ταινιών, ίσως και στον παγκόσμιο κινηματογράφο, γενικότερα.
Τα στελέχη της Aston Martin, για να τιμήσουν τη συμπλήρωση 60 ετών από τότε, δημιουργήσαν μια ειδική έκδοση της DB12, την DB12 Goldfinger. Όπως έγινε γνωστό, αυτή είναι συλλεκτική και θα κατασκευαστεί μόνο σε 60 μονάδες. Ο Μάρκο Ματιάτσι, Chief Brand and Commercial Officer της εταιρείας, δήλωσε σχετικά: «Είναι μια απίστευτη περίσταση να αναγνωρίζουμε τις έξι δεκαετίες αυτής της συνεργασίας με τη δημιουργία μιας εκπληκτικής ειδικής έκδοσης και να τιμήσουμε το πρώτο –ίσως και το πιο διάσημο αυτοκίνητο της Aston Martin που είχε ο James Bond. Ενσωματώνοντας αυτές τις λεπτές αλλά εντυπωσιακές πινελιές, που αναπτύχθηκαν από το δικό μας τμήμα «Q», δημιουργήσαμε μια πολύ μοναδική προσφορά που θα λατρέψουν οι θαυμαστές του Bond σε όλο τον κόσμο».
Το αμάξωμά της είναι βαμμένο σε ασημί απόχρωση η οποία θυμίζει την αντίστοιχη της DB5 που υπάρχει στην ταινία. Οι τροχοί είναι 21 ιντσών, έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την περίσταση και οι δαγκάνες του συστήματος πέδησης έχουν μαύρο κάλυμμα. Στο πλάι υπάρχουν επιχρυσωμένες λωρίδες, ο λογότυπος της Astοn Martin είναι σε ασημί και μαύρο χρώμα, ενώ τα φτερά σε αυτό είναι δημιουργημένα από το τμήμα «Q» της εταιρείας.
Στο εσωτερικό της, η DB12 Goldfinger διαθέτει επένδυση στα καθίσματα και στο εσωτερικό των θυρών η οποία έχει το κλασικό βρετανικό πατρόν «Prince of Wales», το οποίο είχε το κοστούμι του Σον Κόνερι (ως «Τζέιμς Μποντ») στην ταινία. Επίσης, οι διακόπτες στην κονσόλα και κάποια τμήματα στις πόρτες είναι επενδεδυμένα με χρυσό 18 καρατίων, υπάρχει η επιγραφή «60ldfinger Sixty Years» και στο αλεξήλιο του οδηγού έχει κεντηθεί το σύμβολο του χαρτιού οκτώ κούπα της τράπουλας, το οποίο εμφανίζεται σε μια σημαντική σκηνή της κινηματογραφικής ταινίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr