Στα σκαριά ένα μεγάλο SUV της Alfa Romeo

Στα σκαριά ένα μεγάλο SUV της Alfa Romeo

Η Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού αποτέλεσε μια καλή αφορμή για την Alfa Romeo να φανερώσει κάποια από τα μελλοντικά σχέδιά της.

241015154140_Alfa-Romeo-Junior-V

Για δεκαετίες, η Alfa Romeo απουσιάζει από την αγορά των ΗΠΑ, παρά τα αρκετά σχέδια με στόχο την επιστροφή της, που δυστυχώς για τους φίλους της αυτοκίνησης κανένα από αυτά δεν υλοποιήθηκε. Τώρα, όμως αυτό ίσως γίνει πράξη.

Στο Παρίσι, ο Ζαν-Φιλίπ Ιμπαρατό, ο απερχόμενος Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, επιβεβαίωσε ότι έχουν αρχίσει τα πρώτα βήματα για τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου το οποίο θα μπορούσε να πωλείται και στις ΗΠΑ.
Κλείσιμο

Σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού Μέσου Ενημέρωσης, αυτό πιθανότατα θα είναι ένα πολυτελές SUV το οποίο θα ανταγωνίζεται μοντέλα όπως τις BMW iX και Porsche Cayenne.

O Ιμπαρατό είπε ότι η οριστική απόφαση θα ληφθεί από τον Σάντο Φιτσίλι, τον άνθρωπο που θα τον διαδεχτεί στη θέση του. Όπως είπε: «Μπορεί να σκεφτεί αυτή την πρόταση για την κατηγορία E τους επόμενους μήνες».

Το νέο μοντέλο αναμένεται να παρουσιαστεί το 2027 και θα βασίζεται στην πλατφόρμα STLA Large του Ομίλου Stellantis. Θυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη αρχιτεκτονική μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε εξηλεκτρισμένα όσο και σε αμιγώς ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ιμπαρατό δήλωσε επίσης ότι οι καινούργιες Stelvio (που θα παρουσιαστεί το 2025) και Giulia (θα παρουσιαστεί το 2026) θα βασίζονται σε αυτή την πλατφόρμα και «θα προστατεύσουν τα δυναμικά χαρακτηριστικά ενός μοντέλου της Alfa Romeo».

Επίσης, δήλωσε ότι τα δύο μοντέλα έχουν αποκαλυφθεί σε επιλεγμένους πελάτες της ιταλικής εταιρείας σε χώρες όπως η Ιταλία, η Γερμανία και οι ΗΠΑ και η αντίδρασή τους όταν τα είδαν ήταν άκρως θετική.

Τέλος, είπε ότι η απόδοσή τους θα είναι πολύ εντυπωσιακή και ότι η Alfa Romeo δεν επιδιώκει όγκο πωλήσεων αλλά κερδοφορία και θα προσπαθήσει να έχει υψηλό περιθώριο κέρδους σε κάθε αυτοκίνητό της.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης