Στόχος της Ford Mustang GTD το Nurburgring

Έναν μεγάλο στόχο έχει θέσει η Ford που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του ταχύτερου γύρου στην πίστα του Nurburgring.

Η Ford Mustang GTD είναι πιο ξεχωριστή από οποιαδήποτε άλλη έκδοση που έχει δημιουργήσει ποτέ η αμερικάνικη εταιρεία, η οποία αποδίδει 826 ίππους και 900 Nm ροπής.

Βάσει ενημέρωσης της Ford, ο μεγάλος στόχος που έχει τεθεί για την Mustang GTD είναι να γίνει το ταχύτερο αμερικανικό αυτοκίνητο παραγωγής που έχει ολοκληρώσει γύρο στο Nurburgring.

Σύμφωνα με πληροφορίες η στοχοπροσήλωση της εταιρείας σε ότι αφορά το Nurburgring είναι μια επίδοση κάτω των 7 λεπτών, που θα στείλει τη Mustang GTD στην κορυφή της λίστας για το ταχύτερο αμερικανικό μοντέλο στη «Πράσινη Κόλαση».

Μέχρι και σήμερα, τον τίτλο αυτό κατέχει το SRT Viper ACR του 2017, με χρόνο στο 07:01.30. Ωστόσο, η επίδοση αυτή δεν αντικατοπτρίζει τις πραγματικές δυνατότητες του συγκεκριμένου μοντέλου, το οποίο είχε ατύχημα σε προσπάθεια του οδηγού να κινηθεί ακόμα ταχύτερα.

Μπορεί ο πρώτος στόχος της Ford να είναι αυτός, αλλά επί της ουσίας κοιτάζει ακόμα πιο μακριά και οι φιλοδοξίες είναι τεράστιες.

Ο CEO της εταιρείας, Jim Farley έχει στο παρελθόν παρομοιάσει τη Mustang GTD με την Porsche 911 GT3. Ωστόσο, η GT3 RS έχει σημειώσει στο Nurburgring τον χρόνο-ρεκόρ των 06:44.848.

Που σημαίνει πως το pony car της Ford πρέπει να ξεπεράσει κάθε προσδοκία για να πλησιάσει την επίδοση και να συγκριθεί με την Porsche. Σε κάθε περίπτωση, αναμένουμε την τελική επίδοση, όταν η Ford αποφασίσει να τη γνωστοποιήσει επίσημα στο ευρύ κοινό.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr