Σε δημοπρασία η επετειακή Porsche 718 Spyder RS

Η Porsche γιορτάζει τα 70 χρόνια από τη διάκρισή της στο ράλι Panamericana, με μια σούπερ συλλεκτική έκδοση της 718 Spyder.

Το 1954 μια Porsche 550 Spyder τερμάτισε τον εξαντλητικό αγώνα «Carrera Panamericana Mexico» των 3.000 χιλιομέτρων στην τρίτη θέση, δίνοντας αξιοπιστία στην παρουσία της γερμανικής εταιρείας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Αυτή είναι μια παλιά ιστορία που ελάχιστοι νεότεροι γνωρίζουν, αλλά που έχει τη σημειολογική αξία και όχι μόνο, για το brand name της Porsche.

Φέτος η γερμανική μάρκα γιορτάζει τα 70 χρόνια από εκείνο το επίτευγμα, δημιουργώντας μία και μοναδική έκδοση της 718 Spyder RS, η οποία φέρει τον κωδικό Panamericana Special.

Το αμάξωμα είναι βαμμένο σε ασημί χρώμα «Cenenaire Silver» και εκτείνεται μέχρι τους αγωγούς NACA, τις εισαγωγές αέρα και την πίσω αεροτομή Gurney Flap.

Η αντίθεση στο μαύρο φόντο της καμπίνας των κόκκινων δερμάτων «Carmine Red», στα πρότυπα του μοντέλου του 1954, είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Σε άλλα σημεία, υπάρχουν πατάκια κατά παραγγελία και μια πλήρως ενσωματωμένη βάση ρολογιού.


Αυτή η επετειακή έκδοση της 718 Spyder, θα δημοπρατηθεί έως το τέλος του χρόνου, με τα έσοδα να καταλήγουν σε διάφορα φιλανθρωπικά ιδρύματα της Λατινικής Αμερικής. Συνεπώς, η τιμή της θα καθοριστεί από τις προσφορές των ενδιαφερομένων.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr