Σε δημοπρασία ένα θρυλικό μονοθέσιο

Σε δημοπρασία ένα θρυλικό μονοθέσιο

Η Ferrari 248 F1 με την οποία ο Μίκαελ Σουμάχερ συμμετείχε την αγωνιστική σεζόν του 2006 αναζητά νέο ιδιοκτήτη.

241021160342_michael-schumacher

Οι περιπτώσεις που ένα γνήσιο μονοθέσιο της F1 πωλείται, ακόμα και από οίκους δημοπρασιών, όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση η θρυλική Ferrari 248 F1 του Μίκαελ Σουμάχερ μέσω του RM Sotheby’s είναι σπάνιες.

Ο αριθμός πλαισίου του συγκεκριμένου μονοθεσίου είναι «254» και με αυτήν ακριβώς ο Γερμανός πολυπρωταθλητής κατέκτησε 5 συνολικά νίκες εκείνη τη σεζόν, στην ανεπιτυχή όπως αποδείχθηκε προσπάθειά του να κερδίσει τον 8ο παγκόσμιο τίτλο του.


Κλείσιμο
Με την 248 F1 μάλιστα, ο «Σούμι» ξεπέρασε το ρεκόρ του Άιρτον Σένα στις pole position, λίγους μήνες πριν ανακοινώσει στη Μόντσα ότι αποσύρεται στο τέλος της χρονιάς.

Η Ferrari του 2006 ήταν το πρώτο μονοθέσιο της Scuderia με V8 κινητήρα 2,4 λίτρων, με μέγιστη ισχύ που έφτανε τους 800 ίππους.

Ο τωρινός ιδιοκτήτης αγόρασε την F1 248 από την ίδια την ιταλική ομάδα τον Δεκέμβριο του 2007, λαμβάνοντας μάλιστα το 2008 την πιστοποίηση Ferrari Classiche Red Book.

Ο οίκος RM Sotheby’s δεν έχει ακόμα ενημερώσει σχετικά με το ποσό που αναμένει να λάβει, αν και υπάρχει καιρός ακόμα μέχρι τις 14 Νοεμβρίου που ξεκινάει η δημοπρασία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης