Σε δημοπρασία ένα θρυλικό μονοθέσιο

Η Ferrari 248 F1 με την οποία ο Μίκαελ Σουμάχερ συμμετείχε την αγωνιστική σεζόν του 2006 αναζητά νέο ιδιοκτήτη.

Οι περιπτώσεις που ένα γνήσιο μονοθέσιο της F1 πωλείται, ακόμα και από οίκους δημοπρασιών, όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση η θρυλική Ferrari 248 F1 του Μίκαελ Σουμάχερ μέσω του RM Sotheby’s είναι σπάνιες.

Ο αριθμός πλαισίου του συγκεκριμένου μονοθεσίου είναι «254» και με αυτήν ακριβώς ο Γερμανός πολυπρωταθλητής κατέκτησε 5 συνολικά νίκες εκείνη τη σεζόν, στην ανεπιτυχή όπως αποδείχθηκε προσπάθειά του να κερδίσει τον 8ο παγκόσμιο τίτλο του.


Με την 248 F1 μάλιστα, ο «Σούμι» ξεπέρασε το ρεκόρ του Άιρτον Σένα στις pole position, λίγους μήνες πριν ανακοινώσει στη Μόντσα ότι αποσύρεται στο τέλος της χρονιάς.

Η Ferrari του 2006 ήταν το πρώτο μονοθέσιο της Scuderia με V8 κινητήρα 2,4 λίτρων, με μέγιστη ισχύ που έφτανε τους 800 ίππους.

Ο τωρινός ιδιοκτήτης αγόρασε την F1 248 από την ίδια την ιταλική ομάδα τον Δεκέμβριο του 2007, λαμβάνοντας μάλιστα το 2008 την πιστοποίηση Ferrari Classiche Red Book.

Ο οίκος RM Sotheby’s δεν έχει ακόμα ενημερώσει σχετικά με το ποσό που αναμένει να λάβει, αν και υπάρχει καιρός ακόμα μέχρι τις 14 Νοεμβρίου που ξεκινάει η δημοπρασία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr