Ο Όμιλος Stellantis διευρύνει την παρουσία του στο χώρο της μικροκινητικότητας μέσω της συνεργασίας με τη σουηδική Luvly AB που έχει δημιουργήσει ένα έξυπνο προσιτό microcar.
O Ομίλος Stellantis αποφάσισε να συνεργαστεί με τη σουηδική Luvly AB, μια εταιρεία η οποία ιδρύθηκε το 2015 με σκοπό να εξελίξει και να κατασκευάζει οχήματα μικροκινητικότητας. Το 2023 οι άνθρωποι της σκανδιναβικής εταιρείας παρουσίασαν το πρωτότυπο Luvly O, με σκοπό να βρουν επενδυτές για να προχωρήσουν στην κατασκευή ενός διθέσιου αμιγώς ηλεκτρικού τετράκυκλου μοντέλου (σημ.: microcar) το οποίο διακρίνεται για τον τρόπο και την ευκολία παραγωγής του.
Το πρωτότυπο πήρε το παρατσούκλι «αυτοκίνητο της Ikea» λόγω της ευκολίας συναρμολόγησής του, η οποία μειώνει σημαντικά το κόστος παραγωγής. Το πατενταρισμένο όχημα της Luvly αποτελείται από μεγάλα πάνελ κατασκευασμένα από συνθετικά υλικά τα οποία ενώνονται στο πλαίσιο από εξηλασμένο προφίλ αλουμινίου. Σε αυτό προσαρμόζονται εύκολα και σύντομα τα υπόλοιπα μέρη του σασί, δηλαδή η ανάρτηση, η μπαταρία και ο ηλεκτροκινητήρας.
Ο Όμιλος Stellantis αποφάσισε να συνεργαστεί με τη Luvly για να αξιολογήσει τη μέθοδο παραγωγής της η οποία χαρακτηρίζεται ως «επίπεδη συσκευασία» χάρη στην μορφή του κουτιού στο οποίο τοποθετούνται τα τμήματά του για τη μεταφορά τους. Όπως ανακοινώθηκε από τη σουηδική εταιρεία, σε ένα τυπικό εμπορευματοκιβώτιο 6 μέτρων, μπορούν να χωρέσουν σχεδόν 20 πλήρως συναρμολογημένα οχήματα ή 250 ασυναρμολόγητα αμαξώματα του Luvly O.
Ο υποψήφιος αγοραστής θα μπορεί να το αποκτήσει είτε ολοκληρωμένο είτε σε μορφή κιτ και να το συναρμολογήσει ο ίδιος. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η τιμή της έκδοσης παραγωγής του αμιγώς ηλεκτροκίνητου τετράκυκλου θα ξεκινά από τις 10.000 ευρώ. Το μήκος του θα φτάνει τα 2,7 μέτρα και θα ζυγίζει 380 κιλά, χάρη στην ελαφριά δομή του.
Η μπαταρία του έχει ενεργειακή χωρητικότητα 6,4 kWh και είναι αποσπώμενη για να μπορεί να μεταφέρεται και να φορτίζεται και εντός σπιτιού, καθώς αυτό γίνεται με οικιακό ρεύμα. Η τυποποιημένη μέγιστη αυτονομία του θα φτάνει τα 100 χλμ. O Χόκαν Λουτς, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Luvly, μιλώντας σε συνάδελφο της βρετανικής εφημερίδας Zag Daily δήλωσε σχετικά για τη σύμπραξη με τη Stellantis: «Αυτή είναι η πρώτη μεγάλη εμπορική συνεργασία μας με έναν τόσο σημαντικό παίκτη όπως η Stellantis. Αν καταφέρουμε να αποδείξουμε το επίπεδο ασφαλείας και το οικονομικό πλεονέκτημα της πλατφόρμας μας και η Stellantis επιλέξει να την υιοθετήσει, θα είναι μια εξέλιξη καθοριστική –όχι μόνο για εμάς, αλλά και για ολόκληρη τη βιομηχανία», επισήμανε ο Λουτς.
Το πρόγραμμα της Groupama Ασφαλιστικής για τα ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης προσφέρει ολοκληρωμένη προστασία συνδυάζοντας καλύψεις για αστική ευθύνη και περιουσία.
Από το 2019 η Wolt ανατρέπει τα δεδομένα στη διανομή φαγητού και προϊόντων, ενισχύοντας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, και αναβαθμίζοντας συνεχώς την αγοραστική εμπειρία των καταναλωτών.
Δύο ελληνικές startups είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Hubraum Tech Incubator Center στην Κρακοβία, όπου παρακολούθησαν διαλέξεις για την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και τη χρηματοδότηση, εμβαθύνανε σε καινοτόμες τεχνολογίες και έλαβαν εξειδικευμένη γνώση για το πώς αναπτύσσεται μία νεοφυείς επιχείρηση