Αλόνσο: Χάσαμε το πρωτάθλημα τον Ιούλιο!

Αλόνσο: Χάσαμε το πρωτάθλημα τον Ιούλιο!

Ο Ισπανός συνεχίζει να προκαλεί θέματα με τις δηλώσεις του. Δεν έχουν περάσει ούτε τρεις βδομάδες από τότε που έλεγε με στόμφο ότι το πρωτάθλημα για τη Ferrari χάθηκε επειδή άλλαξε ο σκελετός των ελαστικών της Pirelli.

Οι ασυμβίβαστοι και οι πιο ισχυροί της show biz
Αλόνσο: Χάσαμε το πρωτάθλημα τον Ιούλιο!
Τώρα ο δυο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής με τη Renault άλλαξε γνώμη, πιθανόν μετά και την αντίστοιχη τοποθέτηση του επικεφαλής σχεδιασμού για τη Ferrari, Νικόλα Τομπάζη.

Κλείσιμο
Μιλώντας σχετικά ο 32χρονος πιλότος τόνισε: «Νομίζω ότι το πρόβλημα ήταν ο ρυθμός εξέλιξής μας. Δεν καταφέραμε να προσαρμόσουμε το μονοθέσιο στις απαιτήσεις του νέου ελαστικού και δεν κάναμε τα βήματα προόδου που προσδοκούσαμε. Ειδικά τον Ιούλιο ανακαλύψαμε στην πίστα ότι οι προσδοκίες μας για τις βελτιώσεις ήταν πολύ πιο ψηλές απ’ ότι στην πράξη απέφεραν. Αυτό μείωσε την ανταγωνιστικότητά μας. Η αλλαγή στον σκελετό των Pirelli ήταν έξτρα πρόβλημα. Είναι ξεκάθαρο ότι κάποιες ομάδες έχασαν σε απόδοση και κάποιες κέρδισαν όπως η Sauber. Αλλά η Pirelli έπρεπε ν’ αλλάξει τα ελαστικά γιατί έσκαγαν. Δεν τα άλλαξαν για να ευνοήσουν τον ένα έναντι του άλλου. Ήταν επιβεβλημένη η αλλαγή».

Στη Ferrari έχουν τώρα επικεντρώσει την προσοχή τους στη μάχη της 2ης θέσης του πρωταθλήματος κατασκευαστών όπου προηγούνται με 10 βαθμούς διαφορά από τη Mercedes. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η Red Bull Racing θα διατηρήσει τον τίτλο στους κατασκευαστές.

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης