O Μαλντονάντο στη Lotus!

O Μαλντονάντο στη Lotus!

Η βρετανική ομάδα επιλέγει τα χρήματα αντί για το ταλέντο δείχνοντας ξεκάθαρα τον προσανατολισμό της για τα επόμενα χρόνια.

O Μαλντονάντο στη Lotus!
Η επιλογή των χρημάτων των κρατικών πετρελαίων της Βενεζουέλας (PDVSA) που στηρίζουν την παρουσία του Παστόρ Μαλντονάντο στη F1, έναντι του οδηγικού ταλέντου που φέρει ο Νίκο Χούλκενμπεργκ είναι η τελική απόφαση της Lotus.

Κλείσιμο
Στο στρατόπεδο της Βρετανικής ομάδας βαρέθηκαν να περιμένουν τα χρήματα του fund, Quantum καθότι έχουν περάσει πάνω από 4 μήνες από την εποχή της συμφωνίας και δεν έχουν δει ούτε ευρώ.

Έτσι αποφάσισαν παρότι υπάρχει θέμα με τον άλλο βασικό χορηγό της ομάδας, τη γαλλική εταιρεία πετρελαιοειδών Total να προχωρήσουν σε συνεργασία με τον 28χρονο πιλότο από τη Βενεζουέλα. Είναι απορίας άξιο πως θα συνδυαστούν στο μονοθέσιο της ομάδας οι δυο εταιρείες πετρελαιοειδών.

Όπως και να έχει ο Μαλντονάντο θα αγωνίζεται με τα χρώματα της Lotus το 2014: «Για μένα είναι μια φανταστική ευκαιρία ότι θα βρεθώ στη Lotus. Ήθελα να αλλάξω περιβάλλον και να κάνω το επόμενο βήμα στην καριέρα μου και η Lotus ήταν η καλύτερη επιλογή».



Από την πλευρά της Βρετανικής ομάδα τώρα ο αγωνιστικός διευθυντής Έρικ Μπουλιέ
τόνισε: «Ξεκάθαρα ο Παστόρ έχει την ταχύτητα και τη δυναμική ως οδηγός. Πήρε τον τίτλο του GP2 το 2010 και σημείωσε επιτυχίες με τη Williams. Ελπίζω να του δώσουμε το κατάλληλο μονοθέσιο για να δείξει την αξία του στην πίστα». Ο 28χρονος πιλότος κέρδισε πέρυσι για λογαριασμό της Williams το Ισπανικό GP από κει και πέρα όμως η σχέση του με την ομάδα δεν εξελίχθηκε ανάλογα.

Ο Μαλντονάντο πήρε τη θέση του Ράικονεν που πήγε στη Ferrari, ενώ στην άλλη Lotus παραμένει ο Γκροζάν.  Όσον αφορά στο Χούλκενμπεργκ τώρα το πιο πιθανό είναι να επιστρέψει στη Force India εκτοπίζοντας από εκεί τον ντι Ρέστα που κινδυνεύει να βρεθεί εκτός. Την ίδια στιγμή όλα δείχνουν πως ο Πέρεζ επιστρέφει στη Sauber. 

Συνολικά οι συνδυασμοί ομάδων πιλότων για το 2014 διαμορφώνονται ως εξής:

Ομάδα

Πιλότοι

Red Bull

Φέτελ, Ρικιάρντο

Mercedes

Χάμιλτον, Ρόσμπεργκ

Ferrari

Αλόνσο, Ράικονεν

Lotus

Γκροζάν, Μαλντονάντο

McLaren

Μπάτον, Μάγκνουσεν

Force India

Σούτιλ, Χούλκενμπεργκ

Sauber

Πέρεζ, Σιρότκιν

Toro Rosso

Βερν, Κβιάτ

Williams

Μάσα, Μπότας

Marussia

Μπιανκί   ?

Caterham

?       ?



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης