Μάσα: Ορθώς αγνόησα τις εντολές!

Ο Βραζιλιάνος  έγραψε στα παλιά του...ελαστικά, τη σαφή εντολή της ομάδας να αφήσει τον teammate του Βάλτερι Μπότας, να περάσει εμπρός στους τελευταίους γύρους του αγώνα.

Ο Μάσα έχει μακρά παράδοση με τις εντολές, στο παρελθόν βρέθηκε να παραχωρεί τη θέση του στην πίστα, στο Σουμάχερ και τον Αλόνσο πράγμα που φεύγοντας από τη Ferrari δήλωσε εμφατικά πως δε θα ξανακάνει. Μάλιστα στους τελευταίους αγώνες πέρυσι, όταν και είχε ανακοινωθεί η συνεργασία της Ferrari με το Ράικονεν για το 2014 ο Μάσα δε χαρίστηκε σε καμία περίπτωση στον Αλόνσο παρά τις εντολές από την ομάδα.

Το ίδιο έκανε και χτες στη Μαλαισία, στο ξεκίνημα του αγώνα ο Μπότας πήρε εντολή να μην επιτεθεί στο Μάσα, όπερ και εγένετο. Στο φινάλε όμως όταν ζητήθηκε από το Μάσα να δώσει τη θέση του, ο Βραζιλιάνος δεν το έπραξε.

Μετέπειτα μιλώντας στους δημοσιογράφους υπερθεμάτισε: «Άκουγα τα πάντα απλά όχι πολύ καθαρά. Αυτό που έκανα ήταν σωστό, προσπαθούσα να πετύχω το καλύτερο για μένα και για την ομάδα. Είμαι σίγουρος πως δε θ’ άλλαζε κάτι στο αποτέλεσμα αν τον είχα αφήσει να περάσει. Η ομάδα με σέβεται 100% και το έδειξαν μετά το τέλος του αγώνα, δεν έχω κανένα πρόβλημα. Αυτό που μου ζητήθηκε σήμερα δεν το περίμενα, θεωρώ πως έπραξα το σωστό».

Από την πλευρά του ο Μπότας απέφυγε να τοποθετηθεί: «Δεν το έχουμε συζητήσει ακόμη εις βάθος. Θα το κάνουμε αργότερα αναλύοντας όσα συνέβησαν. Ίσως αυτό μας βοηθήσει να πάρουμε περισσότερους βαθμούς στο μέλλον».

Η ομάδα τόνισε πως ο Μπότας είχε πιο φρέσκα ελαστικά (σ.σ: είχε βάλει τη σκληρή γόμα στον 44ο γύρο, ενώ ο Μάσα στον 42ο) και θεωρούσαν ότι αν τον άφηνε ο Μάσα να περάσει θα μπορούσε να απειλήσει τον Μπάτον διεκδικώντας την 6η θέση. «Σε αντίθετη περίπτωση θα τους λέγαμε ν’ αλλάξουν θέσεις εκ νέου» υπεραμύνθηκε εκπρόσωπος της ομάδας για τις επιλογές αυτές.



Ο Μάσα κράτησε πίσω του τον Μπότας στο τέλος του χθεσινού αγώνα, παρότι από τη Williams επιθυμούσαν να τον αφήσει να περάσει. Κρίνοντας με βάση τη νοοτροπία που διοίκησε τόσα χρόνια την ομάδα ο Φρανκ Ουίλιαμς αυτό αποκλείεται να μην έχει συνέπειες για το Βραζιλιάνο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr