O Μπάτον κλειδί των μεταγραφών!

O Μπάτον κλειδί των μεταγραφών!

Η ανακοίνωση της Toro Rosso πως την επόμενη χρονιά ο 16χρονος Μαξ Φερστάπεν θα οδηγεί στη θέση του Ζαν Ερίκ Βερν δίπλα στον Δανιήλ Κβιάτ άνοιξε και επίσημα τη φετινή "Silly season".

O Μπάτον κλειδί των μεταγραφών!
Με τις θέσεις στις 3 μεγάλες ομάδες Mercedes, Red Bull, Ferrari να είναι κατειλημμένες από τους ίδιους οδηγούς για το 2015 αλλά και την έλευση της Honda που θα παρέχει αποκλειστικά μονάδες ισχύος στη McLaren τα κλειδιά στη φετινή μεταγραφική περίοδο τα κρατά ο Τζένσον Μπάτον. Σίγουρα ο Γάλλος Ζαν Ερίκ Βερν που φέτος έχει μια αξιοπρεπή χρονιά θα χρειαστεί προσπάθεια για να βρει μια θέση στη F1. Δύσκολα μπορούμε να τον φανταστούμε να αντικαθιστά όμως έναν εκ των Μπάτον - Μάγκνουσεν στη McLaren.

Κλείσιμο
Προσωπική μας εκτίμηση είναι πως η βρετανική ομάδα θα αντικαταστήσει έναν εκ των δυο πιλότων στην προσπάθειά της να αναδείξει το νέο μεγάλο αστέρι που θα την οδηγήσει σε νίκες και πρωταθλήματα. Ο Μπάτον έχει την εμπειρία, είναι παγκόσμιος πρωταθλητής, έχει πάρει την τελευταία νίκη της Honda στην Ουγγαρία το 2006 ενώ είναι και ιδιαίτερα αρεστός στην Ιαπωνία λόγω της συντρόφου του. Η Γιαπωνέζα τοπ μόντελ Τζέσικα Μιτσιμπάτα είναι πολύ ψηλά σε δημοφιλία στην πατρίδα της και όχι μόνο.



Το ζεύγος Μπάτον από τις φετινές διακοπές του στην Ίμπιζα.

Την ίδια στιγμή ο Κέβιν Μάγκνουσεν δεν έχει πείσει ότι είναι το νέο μεγάλο αστέρι παρότι η χρονιά του ως τώρα δεν είναι κακή. Αν αντικατασταθεί ο Μάγκνουσεν στη McLaren θέλουν ένα μεγάλο όνομα. Δεν είναι κατά την άποψή μας αυτό του Γκροζάν που προωθεί ο Έρικ Μπουλιέ άλλοτε συνεργάτης με το Γάλλο στην Lotus και σήμερα αγωνιστικός διευθυντής της McLaren. Ακούστηκαν τα ονόματα των Αλόνσο και Φέτελ αλλά λογικά αυτό δεν μπορεί να συμβεί το 2015. Το Χούλκενμπεργκ πέρυσι η McLaren όπως και η Ferrari τον απέρριψαν λόγω βάρους. ΤΟ 2015 όμως τα όρια βάρους αυξάνονται κατά 10kg οπότε το πρόβλημα αμβλύνεται. Βέβαια ο Γερμανός πλέον έχει πολυετές συμβόλαιο με την Force India.

Αν ο Μπάτον μετακινηθεί για κάποιο λόγο σε άλλη ομάδα, π.χ. Williams τα πράγματα μπορεί να γίνουν ιδιαίτερα πολύπλοκα ειδικά καθώς ο Βάλτερι Μπότας έχει τραβήξει - δικαίως - την προσοχή πολλών με τις φετινές του διακρίσεις.

Περισσότερα για τη συνεργασία του Μαξ Φερστάπεν με τη Toro Rosso μπορείτε να διαβάσετε εδώ.




Ο Γιος Φερστάπεν αριστερά, με τον Κιέντο Φαν ντε Γκαρντ δοκιμαστή της Caterham και τον Μαξ Φερστάπεν (γιος, του Γιος) δεξιά από φετινό ενσταντανέ στα πάντοκ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης