Σίμοντς: Ο Μπότας θα γίνει πρωταθλητής!

Σίμοντς: Ο Μπότας θα γίνει πρωταθλητής!

Ο πολύπειρος μηχανικός που στο παρελθόν έχει δουλέψει με πρωταθλητές όπως ο Μ.Σουμάχερ και ο Αλόνσο διακρίνει στον 25χρονο Φινλανδό στοιχεία μοναδικά.

Σίμοντς: Ο Μπότας θα γίνει πρωταθλητής!
Ο Μπότας έκανε ντεμπούτο στη F1, το 2013 με τα χρώματα της Williams και από την πρώτη κιόλας χρονιά εντυπωσίασε αρκετά τη Βρετανική ομάδα ώστε ν’ ανανεωθεί η συνεργασία τους. Στο ντεμπούτο του ήταν 17ος στη βαθμολογία με μόλις 4 βαθμούς. Το 2014 ο Μπότας εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητα της Williams-Mercedes και ανέβηκε 6 φορές στο βάθρο μάλιστα τις δυο εξ αυτών στο δεύτερο σκαλί. Συγκέντρωσε 186 βαθμούς και ήταν 4ος στη βαθμολογία. Όπως ήταν λογικό η Williams ανανέωσε το συμβόλαιό του και ο Πατ Σίμοντς μιλά με τα καλύτερα λόγια γι’ αυτόν.

Κλείσιμο
Ο 61χρονος Βρετανός μηχανικός που σήμερα κατέχει το πόστο του τεχνικού διευθυντή στη Williams έχει μακρά ιστορία στη F1. Υπήρξε στο παρελθόν μηχανικός αγώνα του Σουμάχερ στη Benetton την εποχή των τίτλων ( 1994, 1995) αλλά και τεχνικός διευθυντής της Renault την εποχή του Crash Gate. Την πλήρωσε τότε (2008) μαζί με το Μπριατόρε και τον Πικέ για τη στημένη σύγκρουση στη Σιγκαπούρη που έδωσε  τη νίκη στον Αλόνσο και έμεινε 5 χρόνια εκτός F1. Επέστρεψε στη Williams όπου διατελεί καθήκοντα τεχνικού διευθυντή.

Μιλώντας για τον Μπότας ο Σίμοντς τόνισε: «Είμαι πραγματικά εντυπωσιασμένος, είναι λαμπρός και πολύ γρήγορος. Δεν κάνει πολλά λάθη και όταν κάνει λάθη μαθαίνει απ’ αυτά. Έχει σπουδαία προσωπικότητα και είναι ομαδικός παίκτης είμαι απόλυτα πεπεισμένος πως έχει τη δυναμική να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής. Έχω δουλέψει με μερικούς παγκόσμιους πρωταθλητές όταν ξεκινούσαν, δεν έχω λοιπόν αμφιβολία πως ο Μπότας θα τους μοιάσει. Δεν είναι μόνο η ταχύτητά του, πολλοί είναι γρήγοροι αλλά δε θα γίνουν ποτέ πρωταθλητές. Είναι έξυπνος, συνεργάσιμος σκέφτεται μ’ ένα τρόπο θετικό, δίνει προσοχή στη λεπτομέρεια και δουλεύει σκληρά. Αυτά είναι τα στοιχεία που θα τον κάνουν πρωταθλητή. Πολύ θα ήθελα να συμβεί αυτό μ’ ένα μονοθέσιο Williams θα ήταν σπουδαία ιστορία».



Ο Βάλτερι Μπότας συζητά με τον Πατ Σίμοντς στα πιτ της Williams το 2013.


Προσωπικά ο Μπότας κέρδισε την προσοχή μας στις δοκιμές του Μονακό το 2013
. Έχοντας περπατήσει, οδηγήσει και μανουβράρει πολλάκις στη Μιραμπό έχουμε σαφή άποψη για το πόσο στενός είναι ο δρόμος. Το να γυρίσεις εκεί με γκάζι το μονοθέσιο 360 μοίρες για να ξαναμπείς στην πορεία σου όταν έχεις βρεθεί αριστερά στο στενό μετά από λάθος στα φρένα είναι σχεδόν απίθανο. Κι όμως ο Φινλανδός το έκανε χωρίς δεύτερη σκέψη άνετα και άψογα χωρίς να το σκεφτεί δεύτερη φορά. Αν κοπάναγε τη Williams σε μια τέτοια πιρουέτα αυτό πιθανόν θα επηρέαζε αρνητικά την καριέρα του στη F1.

Ο Μπότας θα οδηγήσει φέτος μαζί με το Μάσα τα δυο μονοθέσια της Williams στους 20 αγώνες του πρωταθλήματος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης