F1: Ετοιμάζει αλλαγές η Honda!

F1: Ετοιμάζει αλλαγές η Honda!

Μετά τη δεύτερη περίοδο δοκιμών που συμμετείχε η Honda μαζί με τη McLaren στην Ιαπωνική εταιρεία υπάρχει έντονος προβληματισμός και φυσάει άνεμος αλλαγών.

F1: Ετοιμάζει αλλαγές η Honda!
Η πολύκροτη συνεργασία ξεκίνησε με το χειρότερο τρόπο στα τέλη του Νοέμβρη στο Άμπου Ντάμπι όπου για δυο μέρες το ενδιάμεσο μονοθέσιο McLaren – Honda προσπαθούσε να βγει από τα πιτ. Μετά από δυο μήνες στη Χερέθ όλοι περίμεναν τα πράγματα να είναι διαφορετικά η πραγματικότητα όμως ήταν άλλη. Μετά από 4 μέρες οι Αλόνσο και Μπάτον μετά βίας συμπληρώσαν 79 γύρους στην πίστα της Χερέθ (σ.σ: η Mercedes είχε ένα μέσο όρο 128 γύρων ημερησίως) σε ρυθμό GP2.

Κλείσιμο
Τα περισσότερα προβλήματα δια στόματος του αγωνιστικού διευθυντή της Honda, Γιασουχίσο Αράρι εντοπίζονται στη μονάδα ισχύος: «Είχαμε πολλές δυσκολίες αυτή τη βδομάδα αλλά θα τις διορθώσουμε και θα επιστρέψουμε στη δουλειά από τη Βαρκελώνη. Η νέα μονάδα ισχύος θα είναι ένα βήμα προς τα εμπρός εμείς κινούμαστε βήμα – βήμα. Κάποια τμήματα θα χρησιμοποιηθούν στον πρώτο αγώνα κάποια άλλα νωρίτερα. Η διαμόρφωση της McLaren είναι πολύ σφιχτή αλλά δεν μας δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα, αυτό».



Συνολικά 79 γύρους συμπλήρωσε η McLaren Honda στη Χερέθ και το 1:27.6 του Μπάτον που ήταν το ταχύτερο πέρασμά της, απέχει 6.8sec από τον 1ο χρόνο του Ράικονεν με τη Ferrari.

Ειδικά τις δυο πρώτες μέρες στη Χερέθ η McLaren Honda συμπλήρωσε μόλις 12 γύρους
όμως στην ομάδα υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία πως η εικόνα θ’ αλλάξει τελείως στη Βαρκελώνη όπου θα εμφανιστεί η αναβαθμισμένη μονάδα ισχύος. Το πολύ στενό πίσω μέρος της ΜΡ4/30 έχει σημαντικά αεροδυναμικά πλεονεκτήματα είναι όμως εξαιρετικά δύσκολο να δουλέψει κανείς όταν αρχίζουν τα προβλήματα και χάνεται πάρα πολύς χρόνος.



Ο Αλόνσο οδηγεί την McLaren - Honda στη Χερέθ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης