Σάινθ: Μόνο το 20% της προσοχής μου στην οδήγηση κατά τη διάρκεια του αγώνα!
Ο Κάρλος Σάινθ jr, γιος του δυο φορές παγκόσμιου πρωταθλητή Κάρλος Σάινθ αγωνίζεται φέτος στη F1 για λογαριασμό της Toro Rosso.
Τάκης Πουρναράκης
Ο 20χρονος Ισπανός στους πρώτους έξι αγώνες έχει πάρει 9 βαθμούς. Το πιο εντυπωσιακό του αποτέλεσμα ως τώρα ήταν η 5η θέση στις κατατακτήριες δοκιμές στην πατρίδα του ενώ όσον αφορά στην τελική κατάταξη τερμάτισε 8ος στη Μαλαισία.
Ο Σάινθ που φέτος είναι το νεότερο δίδυμο στο grid μαζί με τον 17χρονο Μαξ
Φερστάπεν πιστεύει πως το άθλημα παραμένει «φρικτά απαιτητικό» από τους οδηγούς: «Δεν είναι πλέον το ίδιο απαιτητική όσον αφορά στη φυσική κατάσταση όσο ήταν 10 χρόνια πριν αλλά από ψυχολογικής άποψης είναι φρικτά. Άκουγα μετά τον αγώνα όλη την επικοινωνία που είχαμε με τους μηχανικούς ώστε ν’ αναλύσω τι θα μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερα και ήταν απίστευτο. Ψυχολογικά είναι πάρα πολύ δύσκολο να κάνεις όλες αυτές τις αλλαγές με τους διακόπτες ενώ ταυτόχρονα προσπαθείς να προφυλάξεις όσο μπορείς τα ελαστικά σου. Την ίδια ώρα προσπαθείς να διαχειριστείς την μπαταρία αλλά και την κατανομή της πέδησης που είναι διαφορετικά σε κάθε στροφή. Είναι πολύ δύσκολο, απλά με διαφορετικό τρόπο. Θα προτιμούσα να είναι λίγο πιο απλά όλα αυτά και το μονοθέσιο ταχύτερο ώστε να μπορώ και εγώ να επικεντρωθώ στο πως θα πάω πιο γρήγορα. Το 80% της προσοχής μου απαιτείται για τις ρυθμίσεις και μόλις το 20% για την οδήγηση. Θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίστροφο. Πρέπει να προσπαθήσεις πολύ ώστε να το αντιμετωπίσεις όλο αυτό ώστε να μείνει χώρος και για άλλα πράγματα δεν είναι εύκολο. Αρκετοί είναι αυτοί που λένε πως πλέον η F1 είναι εύκολη για κάποιον πρωτάρη, πιθανόν έτσι να φαίνεται απ’ έξω αλλά τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά».
Κλείσιμο
Ο Κάρλος Σάινθ jr. στα 20 του χρόνια μπήκε στη F1 με τη βοήθεια του πατέρα του, δυο φορές παγκόσμιου πρωταθλητή στο WRC.
Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος υπέβαλε επίσημα αίτηση για την ίδρυση του Deree University - Τι σημαίνει αυτό για τους υποψήφιους φοιτητές και φοιτήτριες που θέλουν ένα πτυχίο, το οποίο θα αναγνωρίζει επαγγελματικά και ακαδημαϊκά δικαιώματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Στη νέα της καμπάνια, η MISKO εμπνέεται από τις μικρές στιγμές της καθημερινότητας όπου οι άνθρωποι, παρά τις διαφορές τους, βρίσκουν τρόπους να συνδεθούν γύρω από ένα πιάτο ζυμαρικών. Ένα δέσιμο που γίνεται και τίτλος της: «Όλη η νοστιμιά είναι στο δέσιμο»