Πλειστηριασμός υπέρ των φτωχών

Πλειστηριασμός υπέρ των φτωχών

Ένας ιδιαίτερης σημασίας πλειστηριασμός πολυτελών οχημάτων έλαβε χώρα στο Μεξικό, με τα κέρδη που συγκεντρώθηκαν να αποστέλλονται σε μία μεγάλη μερίδα φτωχών κατοίκων της χώρας.

190527134134_3a359377-mexico-exotic-auction-chariatis-1000a
Όπως ανακοινώθηκε από τοπικά ΜΜΕ, τα συγκεκριμένα μοντέλα είχαν κατασχεθεί από τις μεξικάνικες αρχές και ανάμεσα σε αυτά βρίσκονταν μία πρώτης γενιάς Lamborghini Murcielago Roadster, τρεις Porsche, αρκετές Corvette και Mercedes-Benz, καθώς και μία Ford Mustang cabrio. Αλλά η σημαντικότερη είδηση αφορά το γεγονός ότι τα κέρδη της δημοπρασίας, που σύμφωνα με εκτιμητές ξεπέρασαν συνολικά τα 1,5 εκατομμύρια δολάρια διατέθηκαν υπέρ των φτωχών. Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της χώρας, Andres Manual Lopez Obrador, τα έσοδα κατανεμήθηκαν σε δύο κοινότητες της επαρχίας Ooxaca, που βρίσκεται στο νότιο τμήμα του Μεξικού και θεωρείται ως η φτωχότερη. «Τα πάντα τα οποία έχουν κατακτηθεί από εγκληματίες, πλέον επιστρέφουν στους πολίτες της χώρας, ιδιαίτερα σε αυτούς που έχουν άμεση ανάγκη τα χρήματα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Μεξικού.

Ο άνθρωπος που έχει συμβάλει για να δημιουργηθεί ο συγκεκριμένος πλειστηριασμός, Ricardo Rodriguez ανέφερε ότι η εγγραφή συμμετοχής ξεκινούσε μόλις από τα 5 δολάρια, με σκοπό να συγκεντρωθεί ο μεγαλύτερος δυνατός αριθμός ενδιαφερομένων. Εκτός των αυτοκινήτων, πραγματοποιήθηκαν ξεχωριστά και άλλοι δύο πλειστηριασμοί, για κατοικίες και κοσμήματα, με τα ποσά που συγκεντρώθηκαν να δίνονται σε ειδικά προγράμματα απεξάρτησης για νεαρούς από τα ναρκωτικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης