Προβληματισμένος ο Μπάτον με τη νέα McLaren!

Προβληματισμένος ο Μπάτον με τη νέα McLaren!

Η βρετανική ομάδα καθυστέρησε συνειδητά να παρουσιάσει για μια βδομάδα το νέο της μονοθέσιο και τώρα το χρονοδιάγραμμα δε βγαίνει.

Προβληματισμένος ο Μπάτον με τη νέα McLaren!

Η βρετανική ομάδα καθυστέρησε συνειδητά να παρουσιάσει για μια βδομάδα το νέο της μονοθέσιο και τώρα το χρονοδιάγραμμα δε βγαίνει. Η πρώτη βδομάδα δοκιμών της Βαλένθια κύλησε με τη McLaren να χρησιμοποιεί το περσινό μονοθέσιο αξιολογώντας ελαστικά ενώ η δεύτερη βδομάδα δοκιμών που ολοκληρώθηκε χτες στη Χερέθ γέμισε σκέψεις και προβληματισμό τα στελέχη της ομάδας.

Η πρώτη μέρα πέρασε με τυπικούς ελέγχους, τη δεύτερη περίμεναν ανταλλακτικά και τις δυο τελευταίες μηχανικά προβλήματα και έντονοι άνεμοι επηρέασαν την ποιότητα δουλειάς των Χάμιλτον και Μπάτον.
Ο Τζένσον Μπάτον μάλιστα δεν δίστασε να πει τα πράγματα με το όνομά τους όσον αφορά στην τελευταία μέρα: «Μια απογοητευτική μέρα δοκιμών με έντονους ανέμους που οριοθέτησαν τα στοιχεία που αποκομίσαμε. Έτσι γίνεται πιο δύσκολο το έργο μας να καταλήξουμε σ’ ένα βασικό set –up για την ΜΡ4/26».
Στο ίδιο μήκος κύματος και το δελτίο Τύπου της ομάδας ανέφερε: «Ο Τζένσον δεν μπόρεσε να βρει την ισορροπία κρατήματος που ήθελε στο μονοθέσιο και η προσπάθειά μας τελείωσε νωρίς λόγω αστοχίας ενός εσωτερικού εξαρτήματος».
Ο Μπάτον ήταν  μόλις 9ος στη σχετική κατάταξη των χρόνων και η επίδοση του ήταν κατά 1.2 sec χειρότερη απ’ αυτή που είχε πετύχει ο ίδιος της Παρασκευή πρώτη μέρα δοκιμών με την νέα MP4/26.

Όλα αυτά σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει κατά την άποψή μας να θεωρηθούν ως τεκμήριο ότι η νέα McLaren υστερεί ή ότι υπάρχει συνολικά πρόβλημα.
Κλείσιμο
Είναι όμως μια ένδειξη όσον αφορά στη δυναμική και στη λειτουργία της ομάδας. Οι ασημί πληρώνουν το τίμημα της καθυστέρησης τώρα αλλά αυτό δεν έχει τόση σημασία. Σημασία έχει τι θα κάνουν στο Μπαχρέιν στις 12-13/3.

























Με αυτή τη διάταξη πιεζοηλεκτρικών αισθητήρων
η McLaren μετρά την ταχύτητα του αέρα που εξέρχεται από το πίσω μέρος του μονοθεσίου. Πληροφορία κρίσιμη για την βελτίωση της αεροδυναμικής απόδοσης του σχήματος.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης