Μπρούνο Σένα: Με όνομα βαρύ και ιστορία

Μπρούνο Σένα: Με όνομα βαρύ και ιστορία

Ο 27χρονος Βραζιλιάνος ανιψιός του αείμνηστου Άιρτον Σένα πήρε στον προηγούμενο αγώνα με τη Renault τους πρώτους βαθμούς στην καριέρα του στη F1 τερματίζοντας 9ος στο Ιταλικό GP.

Μπρούνο Σένα: Με όνομα βαρύ και ιστορία
Ο 27χρονος Βραζιλιάνος ανιψιός του αείμνηστου Άιρτον Σένα πήρε στον προηγούμενο αγώνα με τη Renault τους πρώτους βαθμούς στην καριέρα του στη F1 τερματίζοντας 9ος στο Ιταλικό GP. Αυτός ήταν ο δεύτερος αγώνας του Μπρούνο με τα χρώματα της ομάδας, αντικατέστησε στο Βέλγιο το Νικ Χάιντφελτ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Βραζιλιάνος έχει ικανοποιήσει τους ιθύνοντες της ομάδας με την ταχύτητά του. Ο ίδιος μιλά σχετικά σε συνέντευξη Τύπου που δημοσιοποίησε το γραφείο Τύπου της Renault.

Γράφεις ιστορία, πρώτος αγώνας με την Renault μετά πρώτοι βαθμοί τι άλλο να περιμένουμε;
Κλείσιμο
Είναι δύσκολο να υποσχεθώ κάτι. Εξοικειώνομαι ομαλά και νιώθω όλα και πιο άνετα μέσα στην ομάδα και στο μονοθέσιο. Υπάρχουν αρκετοί τομείς στους οποίους ακόμη απαιτείται βελτίωση. Χρειάζομαι βελτίωση στο τεχνικό τομέα και λίγο ραφινάρισμα στην οδήγηση. Αφομοιώνω όλες τις πληροφορίες που μου δίνονται σε κάθε αγώνα. Ελπίζω να είμαι σταθερά στη 10αδα στις δοκιμές και να μπορέσω να παίρνω βαθμούς. Όταν συνηθίσω το μονοθέσιο πιθανόν θα μπορώ να προσφέρω περισσότερους βαθμούς στην ομάδα.

Έχεις συνειδητοποιήσει ότι είσαι οδηγός F1 για λογαριασμό της Renault;
Ναι. Πέρασα σπουδαία στη Μόντσα καθότι είχα ήδη την εμπειρία του προηγούμενου αγώνα όπου ήμουν πρωτάρης σε αντίθεση με τους άλλους οδηγούς. Φυσικά όλα είναι καινούργια για μένα. Οι δοκιμές είναι πολύ δύσκολες και στον αγώνα μαθαίνεις συνεχώς.

Τι σε έχει δυσκολέψει περισσότερο;
Το να συνηθίσω τα ελαστικά. Στην αρχή της χρονιάς όλοι συζητούσαν γι’ αυτά αλλά μετά τα συνήθισαν. Το να εκμεταλλευτείς πλήρως τα Pirelli δεν είναι εύκολο ξέρω ότι ακόμη έχω δρόμο μπροστά μου τον οποίο ελπίζω να διανύσω γρήγορα στους αμέσως επόμενους αγώνες.

Πως θα προσεγγίσεις τον επόμενο αγώνα στη Σιγκαπούρη που είναι νυχτερινός;
Σίγουρα πρόκειται για μια αληθινή δοκιμασία για μένα. Προστέθηκε πρόσφατα στο πρόγραμμα της F1 και για μένα θα είναι κάτι πρωτότυπο. Ελπίζω να μπορέσω να προσφέρω κάποιους βαθμούς στην ομάδα. Η διαδρομή έχει πολλές στροφές και είναι δύσκολο να αποφύγεις το λάθος. Επιπλέον κρύβει δυσκολίες από άποψη φυσικής κατάστασης καθότι έχει ζέστη και υγρασία. Πρέπει να πάμε λίγο νωρίτερα εκεί για να εγκλιματιστούμε. Ένα επιπλέον θέμα είναι το ωράριο, σαν ομάδα έχουμε αποφασίσει να κρατήσουμε την Βρετανική θερινή ώρα για να εργαστούμε.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης