Κλειδί το 2012 για το Μάσα στη Ferrari

Για πολλούς ο Βραζιλιάνος δεν επανήλθε ποτέ σε καλή αγωνιστική κατάσταση μετά το σοβαρό ατύχημα στις δοκιμές του Ουγγρικού GP το 2009.

Για πολλούς ο Βραζιλιάνος δεν επανήλθε ποτέ σε καλή αγωνιστική κατάσταση μετά το σοβαρό ατύχημα στις δοκιμές του Ουγγρικού GP το 2009.

Για άλλους ο 30χρονος πατέρας ενός παιδιού δεν κατάφερε ποτέ να ξεπεράσει ψυχολογικά
την απώλεια του τίτλου με το πέσιμο της καρό σημαίας στη Βραζιλία. Αρκετοί εξ’ αυτών επισημαίνουν ότι ο Μάσα δεν έχει ξανακερδίσει μετά από κείνη την αποφράδα μέρα που ο Χάμιλτον του έκλεψε τον τίτλο προσπερνώντας τον Τίμο Γκλοκ στην τελευταία στροφή.  Η Ιταλική ομάδα έχει σημειώσει μόνο 6 νίκες τα επόμενα χρόνια.

Τέλος υπάρχει μια μερίδα φανατικών ίσως οπαδών του Βραζιλιάνου που επισημαίνουν ότι οι δυο πιλότοι της Ferrari δεν έχουν ίση μεταχείριση.

Όπως και να έχει φέτος ο Μάσα διανύει μια ακόμη κακή χρονιά και παρά τις φήμες που θέλουν τη Ferrari να εξετάζει το ενδεχόμενο αντικατάστασής του οι κόκκινοι ανακοίνωσαν πριν καιρό ότι ο 30χρονος πιλότος θα οδηγεί και το 2012 με τα χρώματά τους. Από τότε εμμένουν σ’ αυτή τους την απόφαση και δεν είναι λίγοι αυτοί που επισημαίνουν με νόημα ότι ο πιο φανατικός υποστηρικτής του Μάσα στη Ferrari είναι ο Αλόνσο.

Ο αγ. διευθ. της Ιταλικής ομάδας, Στέφανο Ντομενικάλι μιλώντας σχετικά ξεκαθάρισε: «Θεωρώ δεδομένο ότι ο Φελίπε θα προσπαθήσει σκληρά να επανέλθει σε κορυφαίο επίπεδο καθότι ξέρει πως η επόμενη χρονιά θα είναι κομβική για τη συνεργασία μας. Η πίστη μας στο πρόσωπό του είναι δεδομένη».

Ο Ντομενικάλι τόνισε πως όλοι στη Ferrari δουλεύουν εντατικά για την δημιουργία ενός μονοθεσίου νικητή για το 2012 ενώ την ίδια στιγμή η ομάδα είναι αποφασισμένη να στηρίξει με όλες τις δυνάμεις την προσπάθεια του Αλόνσο να πάρει τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα οδηγών.

Θυμίζουμε ότι αυτή τη στιγμή στη 2η θέση βρίσκεται ο Μπάτον με 240 βαθμούς και ακολουθεί ο Αλόνσο με 227 βαθμούς ενώ απομένουν ακόμη δυο αγώνες. Στο Άμπου Ντάμπι αυτή την Κυριακή (13/11) και στη Βραζιλία (27/11).

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr