Ferrari: Αλλάζουν όλα το 2012!

Ferrari: Αλλάζουν όλα το 2012!

Στην Ιταλική ομάδα αισιοδοξούν ότι φέτος θα παρουσιαστούν ανταγωνιστικοί από τον πρώτο αγώνα.

Ferrari: Αλλάζουν όλα το 2012!

Στην Ιταλική ομάδα αισιοδοξούν ότι φέτος θα παρουσιαστούν ανταγωνιστικοί από τον πρώτο αγώνα.

Στηρίζουν αυτή την αισιοδοξία τους στις αλλαγές που έγιναν πέρυσι στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας. Πρόσωπα κλειδιά άλλαξαν θέση ή αντικαταστάθηκαν ενώ υπήρξε και αναμόρφωση της δομής της ομάδας. Το κέντρο γύρω από το οποίο εφαρμόστηκαν αυτές οι αλλαγές ήταν η θέση του τεχνικού διευθυντή. Πέρυσι σ’ αυτή βρίσκονταν ο Άλντο Κόστα (σ.σ: φέτος είναι στη Mercedes) ενώ τώρα εκεί βρίσκεται ο Πατ Φράι. Όμως δεν μπορεί κανείς να είναι σίγουρος αν όλα αυτά θα έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα πριν τον πρώτο αγώνα της χρονιάς.

Μιλώντας σχετικά ο αγ. διευθυντής της Ferrari, Στέφανο Ντομενικάλι τόνισε: «Μόνο όταν σταματήσει το χρονόμετρο στις κατατακτήριες δοκιμές του πρώτου αγώνα της χρονιάς, θα ξέρουμε που βρισκόμαστε. Όμως υπάρχουν κάποιες ενδείξεις που μου επιτρέπουν να αισιοδοξώ. Πέρυσι κοιτάξαμε στο μέλλον και αναθεωρήσαμε όλη τη δομή και οργάνωση του τεχνικού μας επιτελείου. Οι ομάδες της σχεδίασης, της αεροσήραγγας και των προσομοιωτών είναι πιο καλά προετοιμασμένες. Εκεί βασίζεται η αισιοδοξία μου». 

Από την πλευρά του το πρόσωπο κλειδί στην νέα προσπάθεια της Ferrari, ο Βρετανός μηχανικός Πατ Φράι αναφέρει ως τεχνικός διευθυντής πλέον: «Δεν μπορεί κανείς ποτέ να πετύχει την τέλεια οργάνωση. Πρόκειται για μια συνεχώς εξελισσόμενη διαδικασία. Μαθαίνουμε όμως και βελτιωνόμαστε. Το τμήμα αεροδυναμιστών είναι πλέον πολύ πιο δημιουργικό και αυτό είναι καλό για μας».

Κλείσιμο

Η αλλαγή των κανονισμών που φέτος οριοθετεί την έξοδο των εξατμίσεων στο πάνω κεντρικό μέρος του μονοθεσίου αναμένεται να ευνοήσει τη Ferrari που δεν είχε καταφέρει να εκμεταλλευτεί όσο οι υπόλοιπες κορυφαίες ομάδες την ροή των καυσαερίων μέσα από το διαχύτη.

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης