O Ιάπωνας της Ferrari!

Όπως ίσως γνωρίζετε τα τελευταία χρόνια η Ferrari αντιμετωπίζει πρόβλημα στην αξιοποίηση των ελαστικών.
Στην προσπάθειά τους να το επιλύσουν στρατολόγησαν τον πρώην τεχνικό διευθυντή της Bridgestone, Χιροχάιντ Χαμασίμα.

Όπως ίσως γνωρίζετε τα τελευταία χρόνια η Ferrari αντιμετωπίζει πρόβλημα στην αξιοποίηση των ελαστικών.
Στην προσπάθειά τους να το επιλύσουν στρατολόγησαν τον πρώην τεχνικό διευθυντή της Bridgestone, Χιροχάιντ Χαμασίμα.

Πρόκειται για έναν 60χρονο Ιάπωνα μηχανικό με τεράστια εμπειρία πάνω στα ελαστικά. Προσελήφθη στη Bridgestone μετά την αποφοίτησή του από το πανεπιστήμιο το 1977 και παρέμεινε στις τάξεις της εταιρείας μέχρι το 2011. Η εμπειρία και οι γνώσεις του είναι πολύτιμες και οι κόκκινοι το γνώριζαν αυτό.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που ο αγ. διευθ. της ομάδας Στέφανο Ντομενικάλι τον πολιορκούσε από το 2010 για να ενταχθεί στη Ferrari.

Ο Χαμασίμα πιστός στην εταιρεία του βοήθησε στην αναδιάρθρωσή της πέρυσι
και φέτος όπως ο ίδιος αποκάλυψε ακολούθησε την καρδιά του που τον ωθούσε να επιστρέψει στη F1.
Μιλώντας σχετικά είπε: «Μια φράση της μητέρας μου ότι δεν έχω πολλά χρόνια ζωής μπροστά μου και καλό είναι να κάνω αυτό που πάντα επιθυμούσα με οδήγησε να αφήσω την Ιαπωνία και να έρθω στην Ιταλία».

Ο Χαμασίμα έπιασε δουλειά αυτή τη βδομάδα στα πιτ της Ferrari και πλέον είναι θέμα χρόνου να φανούν τα αποτελέσματα της παρουσίας του: « Είναι η πρώτη φορά που βλέπω τα συγκεκριμένα ελαστικά. Όλη μου τη ζωή προσπαθούσα να φτιάξω το καλύτερο δυνατό ελαστικό. Τώρα πρέπει να αλλάξω οπτική και να βοηθήσω ώστε να εκμεταλλευτούμε καλύτερα τα ελαστικά. Θέλει πολύ προσοχή από την πλευρά μου, ότι έλεγα μέχρι χτες ήταν κάτω από την ομπρέλα της Bridgestone, σήμερα πλέον είμαι μόνος μου και η ευθύνη της γνώμης μου βαρύνει μόνο εμένα. Κατανοώ όμως ότι μπορεί να συμπαρασύρει την ομάδα προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση και θα έχω εγώ την ευθύνη».

Έχοντας πολλά χρόνια προσωπική γνωριμία και εκτίμηση στο πρόσωπο του Ιάπωνα τεχνικού θεωρώ πως ο Ντομενικάλι έκανε κίνηση ματ προσλαμβάνοντάς τον στη Ferrari. Μένει να αποδειχτεί στην πράξη του λόγου το αληθές.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr