Ιδού η νέα Mercedes F1

Οι Μ.Σουμάχερ και Νίκο Ρόσμπεργκ έκαναν σήμερα στην πίστα της Βαρκελώνης τα αποκαλυπτήρια της νέας W03.

Οι Μ.Σουμάχερ και Νίκο Ρόσμπεργκ έκαναν σήμερα στην πίστα της Βαρκελώνης τα αποκαλυπτήρια της νέας W03. Πρόκειται για το τρίτο μονοθέσιο που κατασκευάζεται στο Μπράκλεϊ και φέρει τα σήματα της γερμανικής εταιρείας.

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Μ.Σουμάχερ στα 43 του χρόνια
και ο 26χρονος συμπατριώτης του Νίκο Ρόσμπεργκ, γιος του παγκόσμιου πρωταθλητή Κέκε Ρόσμπεργκ είναι το δίδυμο οδηγών της ομάδας.

Στη θέση του αγωνιστικού διευθυντή βρίσκεται ο Ρος Μπρον, ο Βρετανός έγραψε ιστορία με το Σουμάχερ καθότι μαζί έχουν κατακτήσει και τα επτά πρωταθλήματα του Γερμανού.

Η νέα Mercedes χρησιμοποιεί V8 κινητήρα χωρητικότητας 2.4lt και απόδοσης περίπου 750PS που επίσης κατασκευάζεται από τη γερμανική εταιρεία. Επιπλέον το κιβώτιο αλλά και το σύστημα KERS κατασκευάζονται από τη Mercedes ενώ τα ελαστικά όπως σε όλες τις ομάδες τα παρέχει η Pirelli. Η W03 όπως και όλα τα νέα
μονοθέσια πλην της McLaren φέρει στο ρύγχος της σκαλοπάτι.

Στη θέση του τεχνικού διευθυντή της ομάδας βρίσκεται ο πολύπειρος Μπομπ Μπελ που για πολλά χρόνια βρίσκονταν στο ίδιο πόστο στην ομάδα της Renault. Η γερμανική ομάδα ενισχύθηκε πρόσφατα και από τον Άλντο Κόστα που ήταν τεχνικός διευθυντής στη Ferrari μετά την αποχώρηση του Μπρον το 2006. Ο Κόστα έχει συνεργαστεί με επιτυχία στο παρελθόν με το Μπρον και το Σουμάχερ καθώς αποτελούσε βασικό μέλος της ομάδας της Ferrari που σάρωσε τίτλους και πρωταθλήματα στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Μιλώντας για το νέο μονοθέσιο ο διευθυντής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Mercedes, Νόρμπερτ Χάουγκ θέλησε να κρατήσει χαμηλά τους τόνους: «Πρόκειται για μια καλή βάση με την οποία θα ξεκινήσουμε δουλειά. Δεν θα ανατρέψουμε τα δεδομένα μ’ αυτό το μονοθέσιο αλλά πρέπει να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Ενσωματώνει όσα μάθαμε τα τελευταία δυο χρόνια αγωνιζόμενοι. Πρόπερσι βρεθήκαμε 3 φορές στο βάθρο αλλά πέρυσι δεν τα καταφέραμε. Για να κοντράρουμε τις Red Bull, Ferrari και McLaren πρέπει να βελτιωθούμε σημαντικά. Απαιτείται πολύ δουλειά».

Στη Mercedes μετά το shakedown της προηγούμενης Πέμπτης στο Σίλβερστον έκαναν προχτές Κυριακή μια μέρα ιδιωτικών δοκιμών στη Βαρκελώνη όπως δικαιούνταν καθότι στη Χερέθ δε συμμετείχαν μια μέρα (την τελευταία).

Πλήθος δημοσιογράφων από όλο τον κόσμο κάλυψαν την παρουσίαση της Mercedes στην πίστα του Μοντμελό σήμερα.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr