Βιλνέβ: Οδήγησε τη Ferrari του πατέρα του!

Βιλνέβ: Οδήγησε τη Ferrari του πατέρα του!

Ο Ζακ Βιλνέβ βρέθηκε χτες, 30 χρόνια μετά το θάνατο του πατέρα του, στο Μαρανέλο προσκεκλημένος της Ferrari και οδήγησε στην πίστα του Φιοράνο την 312Τ4 που οδηγούσε ο Ζυλ Βιλνέβ.

Βιλνέβ: Οδήγησε τη Ferrari του πατέρα του!
Ο Ζακ Βιλνέβ βρέθηκε χτες, 30 χρόνια μετά το θάνατο του πατέρα του, στο Μαρανέλο προσκεκλημένος της Ferrari και οδήγησε στην πίστα του Φιοράνο την 312Τ4 που οδηγούσε ο Ζυλ Βιλνέβ.

Κλείσιμο
Η εκδήλωση οργανώθηκε από τη Ferrari στη μνήμη του Ζυλ Βιλνέβ που έχασε τη ζωή του στις 8 Μαΐου του 1982 στις δοκιμές του Βελγικού GP οδηγώντας για λογαριασμό της Ιταλικής ομάδας.

Από τότε πέρασαν 30 χρόνια αλλά οι κόκκινοι θυμούνται ακόμη και τιμούν το Ζυλ Βιλνέβ που αγωνίστηκε στη F1 μόνο με τα χρώματα της Ferrari από το 1977 – 1982 και σημείωσε 6 νίκες. Ο γιος του Ζακ που έμεινε ορφανός σε ηλικία εννιά ετών βρέθηκε χτες πίσω από το τιμόνι της 312Τ4 με την οποία ο πατέρας του σημείωσε 3 νίκες το 1979.

O Ζακ Βιλνέβ 41 ετών σήμερα αγωνίστηκε για τελευταία φορά στη F1 το 2006 με τα χρώματα της BMW.  Στην καριέρα του έχει στεφθεί πρωταθλητής τόσο στη F1 το 1997 όσο και στα Champ Car το 1995. 

Ο Ζακ Βιλνέβ μιλώντας για αυτά που θυμάται από τον πατέρα του ήταν συγκινητικός: «Πηγαίναμε οικογενειακώς στους αγώνες πάντα και ζούσαμε στο motorhome. Το προτιμούσα από το να πηγαίνω σχολείο. Οι περισσότερες παιδικές μου αναμνήσεις αφορούν αγώνες και πίστες. Όσα θυμάμαι από τον πατέρα μου είναι από τους αγώνες δεν τον θυμάμαι πολύ στο σπίτι αν δεν έτρεχε ταξίδευε τον θυμάμαι πάντα στο ελικόπτερο ή το αεροπλάνο. Αλλά μου φαινόταν φυσιολογικό αυτό. Νομίζω ότι είναι τυχερός που βρέθηκα να οδηγώ σε μια εποχή που τα μονοθέσια είναι πολύ πιο ασφαλή αλλιώς δεν αποκλείεται να είχα και εγώ ίδια μοίρα. Είναι στα γονίδια μου να κινούμαι πάντα στο απόλυτο όριο».

Εκτιμώντας τις αντιδράσεις του πατέρα του εάν ζούσε να τον δει οδηγό αγώνων ο Βιλνέβ είπε: «Πιστεύω ότι θα ήταν χαρούμενος γιατί αυτό ήταν το όνειρό του».




Ο Ζυλ Βιλνέβ οδηγεί τη Ferrari 312T4




O γιος του Ζακ Βιλνέβ 33 χρόνια μετά στο ίδιο μονοθέσιο στο Φιοράνο, τιμά τον πατέρα του που έφυγε από τη ζωή πριν 30 χρόνια.




Ο Βιλνέβ στο μονοθέσιο λίγο πριν βγει στην πίστα συνομιλεί με το γιο του Φεράρι, Πιέρο, (αριστ.) τον αγωνιστικό διευθυντή της ομάδας Στέφανο Ντομενικάλι, τον πρόεδρο Λούκα ντι Μοντεζέμολο και τους πιλότους Φερνάντο Αλόνσο και Φελίπε Μάσα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης