Εθνικός ήρωας ο Μαλντονάτο!

Εθνικός ήρωας ο Μαλντονάτο!

0 27χρονος πιλότος από τη Βενεζουέλα σημείωσε χτες την πρώτη νίκη στην ιστορία της χώρας σε επίπεδο F1, πράγμα που έχει ξεσηκώσει τους κατοίκους αυτής της χώρας της Λατινικής Αμερικής.

Εθνικός ήρωας ο Μαλντονάτο!
0 27χρονος πιλότος από τη Βενεζουέλα σημείωσε χτες την πρώτη νίκη στην ιστορία της χώρας σε επίπεδο F1, πράγμα που έχει ξεσηκώσει τους κατοίκους αυτής της χώρας της Λατινικής Αμερικής.

Οι πρώτες πληροφορίες λένε πως οι περισσότεροι από τους 30 εκ. κατοίκους της χώρας
Κλείσιμο
δεν κοιμήθηκαν χτες βράδυ μετά τους έξαλλους πανηγυρισμούς που ξεκίνησαν με το άκουσμα του εθνικού ύμνου της χώρας τους όταν ο Μαλντονάντο ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Ο πρόεδρος της χώρας Ούγκο Τσάβες και προσωπικός φίλος του Μαλντονάτο από το βράδυ του Σαββάτου παρακολουθούσε την προσπάθεια του νεαρού πιλότου. Μάλιστα στο  @ChavezCandanga, έδινε συγχαρητήρια για την pole στην οποία βρέθηκε ο 27χρονος από τη Βενεζουέλα μετά τον αποκλεισμό του Χάμιλτον.

Η νίκη έγινε δεκτή με περίσσεια ενθουσιασμού από τον Ούγκο Τσάβες: «Σου είχα πει ότι το πίστευα. Η νίκη του δικού μας Παστόρ Μαλντονάτο γράφει ιστορία. Μπράβο Παστόρ. Συγχαρητήρια σε σένα και την ομάδα σου. Πρέπει να το γλεντήσουμε αυτό».

Στο ίδιο κλίμα και ο υπουργός αθλητισμού της χώρας Χέκτορ Ροντρίγκεζ: «Viva @PastorMaldo, πρωταθλητή που δίνεις χαρά στο λαό της Βενεζουέλας. Ζήτω η Βενεζουέλα». Ο Μαλντονάτο που βρίσκεται στη F1 χάρη στη χορηγία της PDVSA δηλαδή της κρατικής εταιρείας πετρελαίων είδε τον υπουργό επικοινωνιών να γράφει: «Ο Παστόρ κέρδισε με τη στήριξη της PDVSA» Από την πλευρά της εταιρείας μάλιστα εκτός από τα συγχαρητήρια μεταφέρθηκε και η περηφάνια όλων των εργαζόμενων για το μεγάλο επίτευγμα.

Ο Μαλντονάτο ξεκίνησε πέρυσι την καριέρα του στη F1 με τα χρώματα της Williams χάρη στην κρατική επιχορήγηση. Το 201ο είχε πάρει το πρωτάθλημα στο GP2 με την ομάδα της Rapax ενώ το 2003 και το 2004 είχε αναδειχθεί πρωταθλητής Formula Renault στην Ιταλία. Στα GP συνοδεύεται από την κοπελιά του Γκαμπριέλα Ταρκάνι ενώ στην Ισπανία για τον αγώνα βρίσκονταν και ο πατέρας του.

Τους έξαλλους πανηγυρισμούς για την 114η νίκη της Williams που ήταν και η πρώτη από το 2004 και τη Βραζιλία χάλασε μια φωτιά που ξέσπασε στο γκαράζ της ομάδας και οδήγησε στον επιπόλαιο τραυματισμό μερικών μελών της και τον πιο σοβαρό ενός εξ' αυτών. Η φωτιά ξέσπασε 90 λεπτά μετά τη λήξη του αγώνα και για τα αίτια διεξάγεται προανάκριση από τους οργανωτές.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best Of Network

Δείτε Επίσης