Κερδίζει ξανά το σεβασμό ο Σουμάχερ!

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έχει δεχτεί έντονη κριτική μετά την επιστροφή του στην ενεργό δράση το 2010.

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έχει δεχτεί έντονη κριτική μετά την επιστροφή του στην ενεργό δράση το 2010.

Το Σάββατο στο Μονακό πήρε την 69η pole της καριέρας του στους ίδιους δρόμους που το 1994
είχε πάρει την πρώτη του pole. Όπως σχεδόν σ’ όλους τους τομείς έτσι και εδώ ο Σουμάχερ έχει το απόλυτο ρεκόρ στη μάχη με το χρονόμετρο με τον αείμνηστο Άιρτον Σένα να ακολουθεί με 65pole.
Ο Γερμανός επίσης έχει 91 νίκες έναντι 51 του Αλαίν Προστ που είναι δεύτερος στη σχετική λίστα και 76 ταχύτερους γύρους έναντι 41 του Προστ. Στα 43 του χρόνια απέδειξε το προηγούμενο Σάββατο ότι η ταχύτητά του είναι ακόμη εκεί.

Μιλώντας σχετικά ο Τζένσον Μπάτον τόνισε: «Ο Μίκαελ έχει δεχτεί έντονη κριτική τα τελευταία χρόνια αφότου επέστρεψε. Νομίζω ότι όλοι ξεχνάμε τι έχει πετύχει στο παρελθόν. Κάποιες φορές χρειάζεται χρόνος για να νιώσεις άνετα με το μονοθέσιο και τους συνεργάτες σου στην ομάδα. Ο γύρος που έκανε ήταν σπουδαίος, αλάνθαστος και του αξίζει σεβασμός. Σίγουρα ήταν χαρούμενος βγαίνοντας από το μονοθέσιο ακόμη κι αν δεν εκκίνησε τελικά πρώτος».

Από την πλευρά του ο αγ. διευθ. της McLaren, Μάρτιν Ουίτμαρς συμπλήρωσε: «Ο Μίκαελ είναι σπουδαίος οδηγός. Θέλουμε να το κερδίζουμε και όχι να μας κερδίζει. Αλλά είμαστε δίκαιοι του αξίζουν συγχαρητήρια και τα δίνουμε παρότι δεν μας αντιμετωπίζουν πάντα όλοι με το ίδιο πνεύμα. Αλλά έκανε ένα σπουδαίο γύρο και παρά την ποινή θα είμαστε εκεί για να τον κερδίσουμε στον επόμενο αγώνα».  



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr