Ferrari: Πρέπει να βελτιωθούμε!

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Ιταλικής ομάδας δεν είναι ικανοποιημένος παρά τη 2η φετινή νίκη του Αλόνσο – είναι ο μοναδικός που το έχει πετύχει – που προηγείται με διαφορά 20 βαθμών στο πρωτάθλημα οδηγών.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Ιταλικής ομάδας δεν είναι ικανοποιημένος παρά τη 2η φετινή νίκη του Αλόνσο – είναι ο μοναδικός που το έχει πετύχει – που προηγείται με διαφορά 20 βαθμών στο πρωτάθλημα οδηγών.

Εν μέρει η προσέγγιση του Ιταλού έχει βάση
αν αναλογιστεί κανείς το κλίμα στα πιτ της Ferrari το βράδυ του Σαββάτου. Οι δυο F2012 στα χέρια των Αλόνσο και Μάσα είχαν μείνει εκτός δεκάδας στις δοκιμές και ο αγώνας ξεκινούσε χωρίς ιδιαίτερες φιλοδοξίες για τους κόκκινους.Η παρουσία δε του προέδρου της ομάδας Λούκα ντι Μοντεζέμολο για πρώτη φορά φέτος σε αγώνα φόρτιζε επιπλέον την ατμόσφαιρα.

Μιλώντας σχετικά ο Στέφανο Ντομενικάλι (στη φωτ. διακρίνεται αριστερά από τον πρόεδρο της Ferrari Λούκα ντι Μοντεζέμολο) τόνισε μεταξύ άλλων: «Το μονοθέσιο μας δεν έχει καμία σχέση μ’ αυτό που ξεκινήσαμε τη χρονιά αλλά δεν είναι ακόμη το ταχύτερο μονοθέσιο. Για μένα ταχύτερη είναι η Red Bull, στις δοκιμές είχε μεγάλη διαφορά και στον
αγώνα ο ρυθμός ήταν άπιαστος. Εκεί πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας. Ο στόχος μας για φέτος είναι γνωστός και αν θέλουμε να τον πετύχουμε πρέπει να φτάσουμε σ’ αυτά τα επίπεδα απόδοσης».

Αναφερόμενος στην απόδοση του Αλόνσο ο Ιταλός μάνατζερ υπερθεμάτισε: «Ξέρουμε πως είναι ο Νο 1 οδηγός, γι’ αυτό βρίσκεται μαζί μας. Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτόν καθότι του ασκείται μεγάλη πίεση. Επίσης είμαι χαρούμενος για την ομάδα, τις επιλογές στρατηγικής που κάναμε και τις αποφάσεις που πήραμε. Αυτό ήταν το δυνατό μας σημείο.  Η αξιοπιστία είναι το κλειδί για τη φετινή μάχη του τίτλου. Πρέπει να μαζεύεις βαθμούς σε κάθε αγώνα και ήταν κομβικό πως κερδίσαμε όταν οι κυριότεροι ανταγωνιστές μας αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα».

Παρά το προβάδισμα του Αλόνσο στο πρωτάθλημα οδηγών με 111 βαθμούς η Ferrari βρίσκεται μόλις στην 4η θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών λόγω της υστέρησης του Φελίπε Μάσα που σ’ έναν ακόμη αγώνα έμεινε εκτός βαθμών.

     Πιλότοι:                    Κατασκευαστές:            

 1.  Aλόνσο       111        1.  Red Bull-Renault          176

 2.  Γούεμπερ      91        2.  McLaren-Mercedes          137

 3.  Χάμιλτον      88        3.  Lotus-Renault             126

 4.  Φέτελ         85        4.  Ferrari                   122

 5.  Ρόσμπεργκ     75        5.  Mercedes                   92

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr