Η Renault αναλύει γιατί έμειναν οι Φέτελ - Γκροζάν

Ο επικεφαλής του τμήματος κινητήρων της Renault, Ρομπ Γουάιτ, εξηγεί το λόγο (σ.σ: είναι ο ίδιος) που εγκατέλειψαν οι Φέτελ και Γκροζάν ενώ οδηγούσαν την κούρσα στο Ευρωπαϊκό GP.

Ο επικεφαλής του τμήματος κινητήρων της Renault, Ρομπ Γουάιτ, εξηγεί το λόγο (σ.σ: είναι ο ίδιος) που εγκατέλειψαν οι Φέτελ και Γκροζάν ενώ οδηγούσαν την κούρσα στο Ευρωπαϊκό GP.

Από τι έμειναν τα μονοθέσια της Lotus και της Red Bull στη Βαλένθια;
Τόσο ο Φέτελ όσο και ο Γκροζάν υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν όταν αστόχησε λόγω υπερθέρμανσης o εναλλάκτης (alternator). Πρόκειται για συσκευή που μετατρέπει την μηχανική ενέργεια σε ηλεκτρική η οποία χρησιμοποιείται για την τροφοδοσία των περιφερειακών συστημάτων του κινητήρα. Σε αμφότερες τις περιπτώσεις η αστοχία του λόγω υπερθέρμανσης οδήγησε στην διακοπή της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.

Είχε ξανασυμβεί αυτό
;
Όχι στη Lotus. Το είχαμε αντιμετωπίσει στη Red Bull στις χειμερινές δοκιμές εξέλιξης όταν πήγαμε τα εξαρτήματα στο όριο για να δούμε που ακριβώς βρίσκεται αυτό και στην Caterham του Πετρόφ στο Μονακό. Αλλά τότε διαπιστώσαμε ότι επρόκειτο για δυναμό που είχε μείνει στο μονοθέσιο 4000km. Έτσι μειώσαμε το προσδόκιμο ζωής και πιστέψαμε πως δε θα ξανασυμβεί. Όμως εδώ ήταν μια περίπτωση με ολοκαίνουργια δυναμό που στρώθηκαν για 400km στο δυναμόμετρο της εταιρείας στο Βιρί Τσατιλόν και τοποθετήθηκαν στα μονοθέσια το πρωί του Σαββάτου. Από τότε λειτούργησαν άψογα έως τον αγώνα και τη στιγμή  που παρουσιάστηκε το πρόβλημα.

Το δυναμό κατασκευάζεται από εσάς;
Ναι φτιάχνεται από τη Renault. Έχουμε προμηθευτές για κάποια μέρη του αλλά εμείς το κατασκευάζουμε και έχουμε την ευθύνη για την καλή λειτουργία του. Για να μην ξανασυμβεί εξετάζουμε διάφορες λύσεις. Είτε θα επιστρέψουμε στο δυναμό του 2011 ή θα τροποποιήσουμε το σχέδιο. Πιστεύω ότι θα έχουμε λύσει το πρόβλημα ως το Σίλβερστον.

Η συνέντευξη του Βρετανού μηχανικού δημοσιοποιήθηκε από το γραφείο Τύπου της Renault F1.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr