Ετοιμάζουν αντεπίθεση στη McLaren!

Οι τελευταίοι 3 αγώνες δεν εξελίχθηκαν όπως θα ήθελαν στη Βρετανική ομάδα είναι χαρακτηριστικό πως η συγκομιδή βαθμών περιορίστηκε στους 41 βαθμούς, δυο λιγότερους απ’ αυτούς που πήρε η Red Bull μόνο στον τελευταίο αγώνα στην Κορέα.

Οι τελευταίοι 3 αγώνες δεν εξελίχθηκαν όπως θα ήθελαν στη Βρετανική ομάδα είναι χαρακτηριστικό πως η συγκομιδή βαθμών περιορίστηκε στους 41 βαθμούς, δυο λιγότερους απ’ αυτούς που πήρε η Red Bull μόνο στον τελευταίο αγώνα στην Κορέα.

Εκεί για πρώτη φορά φέτος οι οδηγοί μιας ομάδας έκαναν το 1-2 στον αγώνα.
Μοιραία λοιπόν είδαν τη Ferrari να τους προσπερνά μετά το 3-4 που έκαναν οι οδηγοί της στην Κορέα ανεβαίνοντας στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας των κατασκευαστών. Η McLaren που έχει να πάρει πρωτάθλημα από το 1998 βλέπει και τις φετινές της ελπίδες να εξανεμίζονται καθότι η Red Bull που προηγείται είναι 84 βαθμούς πιο μπροστά ενώ απομένουν 172 βαθμοί να μοιραστούν στους τελευταίους 4 αγώνες.

Λογικά λοιπόν στη Βρετανική ομάδα έχουν επικεντρώσει την προσοχή τους στη Ferrari και τη μάχη της 2ης θέσης για την οποία αισιοδοξούν.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ομάδας Μάρτιν Ουίτμαρς ελπίζει πως στους δυο αγώνες που ακολουθούν τις ερχόμενες Κυριακές σε Ινδία και Άμπου Ντάμπι θα μπορέσουν να ανακάμψουν: «Στους προηγούμενους αγώνες δεν πήγαμε όπως θα θέλαμε. Δεν είχαμε την τύχη με το μέρος μας όμως ξέρουμε καλά πως αυτό αλλάζει από τη μια μέρα στην άλλη. Θεωρώ λοιπόν πως στους δυο επόμενους αγώνες θα τα πάμε καλύτερα».

Την αισιοδοξία αυτή δείχνει να συμμερίζεται και ο Λιούις Χάμιλτον. Ο 27χρονος πρωταθλητής που του χρόνου θα αγωνίζεται με τα χρώματα της Mercedes θέλει φυσικά να φύγει από τη McLaren με το κεφάλι ψηλά: «Νιώθω πως αυτή την περίοδο οδηγώ καλύτερα από ποτέ, ακόμη κι αν τα αποτελέσματα δεν είναι ανάλογα. Ελπίζω στην Ινδία να πετύχω ένα καλό αποτέλεσμα. Το μονοθέσιο μας ταιριάζει με τις απαιτήσεις της συγκεκριμένης πίστας και ανυπομονώ να ξεκινήσω τις δοκιμές της Παρασκευής».

Το επερχόμενο Ινδικό GP θα διεξαχθεί για 2η φορά, αυτήν την Κυριακή 28/10 (10:30, απευθείας Alpha) στην ολοκαίνουργια πίστα που βρίσκεται στο Νέο Δελχί. Πέρυσι νικητής ήταν ο Φέτελ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr