Mercedes: Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από την ομάδα της F1

Σε αποκλειστική συνέντευξη που μας παραχώρησε στο Ντιτρόιτ ο διευθύνων σύμβουλος της Mercedes Benz, Ντίτερ Τσέτσε ήταν σαφής η απογοήτευση των μελών του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας από την πορεία της ομάδας F1 το 2012...

Σε αποκλειστική συνέντευξη που μας παραχώρησε στο Ντιτρόιτ ο διευθύνων σύμβουλος της Mercedes Benz, Ντίτερ Τσέτσε ήταν σαφής η απογοήτευση των μελών του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας από την πορεία της ομάδας F1 το 2012.

Σε ερώτησή μας για το πώς αξιολογεί την περσινή χρονιά ο γερμανός μάνατζερ απάντησε:
«Πήραμε μια νίκη στην Κίνα και είχαμε κάποιες καλές εμφανίσεις στην αρχή της χρονιάς. Όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και δεν είμαστε ευχαριστημένοι από το τελικό αποτέλεσμα και τη συνολική εικόνα. Γι’ αυτό το λόγο προχωρήσαμε σε κάποιες αλλαγές στο τεχνικό επιτελείο και ενδυνάμωση των δομών της ομάδας. Επίσης ο Νίκι Λάουντα σε ρόλο μη εκτελεστικού αντιπροέδρου θα λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας και στην καθημερινή λειτουργία της ομάδας. Είναι όμως ξεκάθαρο πως οι αλλαγές αυτές παρότι προς τη σωστή κατεύθυνση δεν είναι αρκετές. Το επόμενο χρονικό διάστημα είναι δρομολογημένες και άλλες αλλαγές».

Η Mercedes F1 έχει την έδρα της στη Βρετανία στο Μπράκλεϊ στις εγκαταστάσεις που έφτιαξε για την BAR o Γκρεκ Πόλοκ στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Επίσης οι κινητήρες φτιάχνονται στη Βρετανία στο Μπρίξγουρθ στις εγκαταστάσεις της Ilmor.

Η αλλαγή που ανακοινώθηκε σήμερα αφορά στην εμπλοκή του μεγαλομέτοχου της Williams, Τότο Βολφ στην Mercedes F1 τόσο σε ρόλο μάνατζερ όσο και στη μετοχική σύνθεση. Ο Τότο Βολφ θα είναι επίσης επικεφαλής όλων των αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Mercedes θέση που μέχρι πρότινος κατείχε ο Νόρμπερτ Χάουγκ. Ο Γερμανός πλήρωσε το μάρμαρο για την περσινή υστέρηση της ομάδας.

Η μετοχική σύνθεση της Mercedes F1 θα είναι 60% στη γερμανική εταιρεία, 30% στον Τότο Βολφ και 10% στο Νίκι Λάουντα.

Τα θέματα όμως παραμένουν πολύπλοκα καθότι στην Mercedes F1 αυτή τη στιγμή υπάρχουν με αλληλοκαλυπτόμενες αρμοδιότητες: Ο αγ. διευθυντής Ρος Μπρον, ο διευθύνων σύμβουλος Νικ Φράι, ο διευθυντής αγωνιστικών δραστηριοτήτων Τότο Βολφ και ο μη εκτελεστικός αντιπρόεδρος Νίκι Λάουντα.
Όπως πολύ ωραία λέει η παροιμία: «Όπου λαλούν πολλά κοκόρια, αργεί να ξημερώσει…»


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr