F1: Θα κλέψουν την παράσταση τα ελαστικά στην πρεμιέρα;

F1: Θα κλέψουν την παράσταση τα ελαστικά στην πρεμιέρα;

Καθώς όλα τα φώτα στρέφονται στο Άλμπερτ Παρκ της Μελβούρνης και στην πρεμιέρα της Αυστραλίας τα ερωτήματα πληθαίνουν...

F1: Θα κλέψουν την παράσταση τα ελαστικά στην πρεμιέρα;
Οι μέρες μετρούν αντίστροφα μέχρι τον πρώτο αγώνα της χρονιάς στην Αυστραλία στις 17 του Μάρτη και αξίζει τον κόπο να ρίξουμε μια ματιά στα ελαστικά που θα χρησιμοποιηθούν στους πρώτους αγώνες.

Η Pirelli πήγε στην Αυστραλία τη μέση και τη πολύ μαλακή γόμα
Κλείσιμο
επιλογή που εντυπωσιάζει καθότι θα είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται στο Άλμπερτ Παρκ η πολύ μαλακή γόμα. Είναι πιθανόν ειδικά εάν οι θερμοκρασίες οδοστρώματος υπερβούν τους 30 βαθμούς ότι θα υπάρχουν διλλήματα σε πιλότους και μηχανικούς όσον αφορά στη μεγιστοποίηση χρήσης της μέσης γόμας.

Σε κανένα από τους τέσσερις πρώτους αγώνες σε Αυστραλία (17/3), Μαλαισία (24/3), Κίνα (14/4) και Μπαχρέιν (21/4)  δεν θα χρησιμοποιηθεί ο ίδιος συνδυασμός γομών. Στη Μαλαισία που το οδόστρωμα είναι τραχύ και οι θερμοκρασίες αναμένονται υψηλές θα κάνει ντεμπούτο και η νέα σκληρή γόμα που από φέτος θα σηματοδοτείται με το πορτοκαλί χρώμα. Στη Κίνα θα χρησιμοποιηθεί η μέση και η μαλακή γόμα ενώ στο Μπαχρέιν θα υπάρχει ξανά μεγάλη διαφοροποίηση με τη χρήση σκληρής ή μαλακής γόμας.



Κάθε πιλότος θα έχει στη διάθεσή του κατά τη διάρκεια του τριημέρου του αγώνα 6 σετ από την πιο σκληρή γόμα και 5 σετ από την πιο μαλακή γόμα. Υποχρεούται δε να επιστρέψει ένα σετ (prime) μετά την πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών (P1) την Παρασκευή και άλλα δυο (ένα prime και ένα option) μετά την ολοκλήρωση της 2ης περιόδου ελεύθερων δοκιμών (P2). Επιπλέον άλλα δυο σετ (ένα prime και ένα option) πρέπει να επιστραφούν πριν τις κατατακτήριες δοκιμές. Έτσι κάθε οδηγός έχει στη διάθεσή του για δοκιμές και αγώνα 6 σετ, τρία από την κάθε γόμα.

Αγώνας          Option          Prime

Αυστραλία       Πολύ μαλακή     Μέση

Μαλαισία        Μέση            Σκληρή

Κίνα            Μαλακή          Μέση

Μπαχρέιν        Μαλακή          Σκληρή


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης