Χαμόγελα στη Lotus!

Χαμόγελα στη Lotus!

Χαρές και πανηγύρια στη Βρετανική ομάδα μετά τη νίκη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με πρωταγωνιστή τον Κίμι Ράικονεν.

Χαμόγελα στη Lotus!
Χαρές και πανηγύρια στη Βρετανική ομάδα μετά τη νίκη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με πρωταγωνιστή τον Κίμι Ράικονεν.

Χτες βράδυ το γιόρτασαν δεόντως στο Άλμπερτ Παρκ οι άνθρωποι της Lotus
Κλείσιμο
καθότι η νίκη του Ράικονεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα.

Ακόμη και ο αγέλαστος Iceman ήταν μέσα στα χαμόγελα και προτού τα πράγματα ξεφύγουν, γιατί ξέφυγαν… δήλωσε: «Είμαι ικανοποιημένος από την ομάδα αλλά και τον εαυτό μου. Είχαμε ένα γρήγορο μονοθέσιο όλο το Σαββατοκύριακο δεν αντιμετωπίσαμε προβλήματα αξιοπιστίας και μπόρεσα να στήσω το set – up όπως το ήθελα. Μετά τα ελεύθερα αισθανόμουν καλά με το μονοθέσιο και η ομάδα επέλεξε τέλεια στρατηγική. Κέρδισα μερικές θέσεις στην εκκίνηση έδωσα μια μάχη με το Χάμιλτον, αλλά μετά ήταν εύκολο. Πέτυχα μια από τις πιο εύκολες νίκες στην καριέρα μου. Δεν υπάρχει καλύτερο ξεκίνημα απ’ αυτό αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα».

Η νίκη του Ράικονεν που εκκινούσε 7ος ήρθε λόγω της δυνατότητας που είχε να κρατήσει έναν ανταγωνιστικό ρυθμό σε σχέση με τους αντιπάλους του φθείροντας λιγότερο τα λάστιχα. Ο Iceman έβγαλε την πολύ μαλακή γόμα στον 9ο γύρο και κράτησε το πρώτο σετ μέσης γόμας μέχρι τον 34ο γύρο. Εκεί έβαλε άλλο ένα σετ μέσης γόμας και πήγε μέχρι το τέλος. Ο ρυθμός του δεν ήταν εξίσου γρήγορος με αυτόν της Ferrari ή της Red Bull αλλά αρκετά γρήγορος ώστε να μην χάσει πάνω από 20 sec (σ.σ: Όσο ήταν η συνολική επιβάρυνση στο πιτ στοπ) τα οποία χρειάζονταν οι αντίπαλοί του που έκαναν ένα πιτ στοπ παραπάνω. 

Από την πλευρά του ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Τζέιμς Άλισον συμπλήρωσε: « Ήμασταν λίγο απογοητευμένοι μετά τις δοκιμές καθώς ξέραμε πως έχουμε πιο γρήγορο μονοθέσιο απ’ ότι οι θέσεις 6 και 7 έδειχναν. Απ’ όσα είχαμε δοκιμάσει την Παρασκευή φαίνονταν ότι μπορούμε να κάνουμε 2 πιτ στοπ. Ήταν απόλαυση να βλέπω γύρο με το γύρο τους χρόνους του Κίμι να δικαιώνουν τη στρατηγική μας καθώς τα λάστιχα δεν έπεφταν σε απόδοση. Ελπίζω να μπορέσουμε να το επαναλάβουμε το ερχόμενο Σαββατοκύριακο αυτό και με τις δυο Lotus».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης