Χάμιλτον: Η McLaren μου πρόσφερε περισσότερα χρήματα

Ο 28χρονος Βρετανός πρωταθλητής πραγματοποίησε την πρώτη μεταγραφή της καριέρας του στη F1 στο τέλος της περσινής χρονιάς.

Ο 28χρονος Βρετανός πρωταθλητής πραγματοποίησε την πρώτη μεταγραφή της καριέρας του στη F1 στο τέλος της περσινής χρονιάς.

Ταυτόχρονα ήταν και η πιο σημαντική μετακίνηση πιλότου για το 2013.
Από τότε μέχρι σήμερα γράφτηκαν πολλά και ακούστηκαν ακόμη περισσότερα για τα πραγματικά κίνητρα του Χάμιλτον.

Ο τερματισμός του στην 4η θέση στην Αυστραλία μπροστά από τις McLaren και η γενικότερη αγωνιστική εικόνα της Mercedes σε σχέση μ’ αυτή της McLaren που φέτος αντιμετωπίζει προβλήματα δείχνει να δικαιώνει προς ώρας την επιλογή του.

Ο Χάμιλτον μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό Focus αποκάλυψε: «Η McLaren μου πρόσφερε περισσότερα χρήματα για το 2013. Επέλεξα να έρθω στη Mercedes με καθαρά αγωνιστικά κριτήρια καθότι δεν μου αρκούσε η προοπτική που είχα στη McLaren να κερδίσω κάποιους αγώνες κάθε χρόνο. Πιστεύω ότι μεσοπρόθεσμα εδώ θα έχω τη δυνατότητα να κερδίσω τίτλους».

Σύμφωνα με εκτιμήσεις το συμβόλαιο του Χάμιλτον στην Mercedes έφτασε τα 100 εκ. ευρώ για 3 χρόνια.

Ο ισχυρός άντρας της McLaren, Ρον Ντένις σε παλιότερη συνέντευξή του είχε ξεκαθαρίσει πως ήταν στην διακριτική του ευχέρεια αν θα κρατήσει το Χάμιλτον στην ομάδα και επέλεξε να τον αφήσει να φύγει.

Από το περιβάλλον του Χάμιλτον διαρρέεται πως ο 28χρονος θα προτιμούσε να μείνει ένα χρόνο εκτός δράσης παρά να αγωνιστεί φέτος με τα χρώματα της McLaren.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr