Με πρόβλημα στην ανάρτηση η Ferrari του Μάσα

Η Ιταλική ομάδα επιβεβαίωσε πως το ατύχημα του Βραζιλιάνου πιλότου στον 29ο γύρο του GP Μονακό οφείλονταν σε σπασμένο στοιχείο της εμπρός αριστερά ανάρτησης.

Η Ιταλική ομάδα επιβεβαίωσε πως το ατύχημα του Βραζιλιάνου πιλότου στον 29ο γύρο του GP Μονακό οφείλονταν σε σπασμένο στοιχείο της εμπρός αριστερά ανάρτησης.

Ο Βραζιλιάνος πιλότος της Ferrari βρέθηκε δυο φορές στα προστατευτικά στην είσοδο της Saint Devote.
Η πρώτη φορά που συνέβη ήταν στα ελεύθερα του Σαββάτου και η επίσημη δικαιολογία από την πλευρά της Ferrari έκανε λόγω για οδηγικό λάθος παρότι η τηλεοπτική εικόνα άφηνε κάποιες αμφιβολίες για του λόγου το αληθές.

Το ίδιο ακριβώς επαναλήφθηκε και την Κυριακή στον 29ο γύρο. Ο Μάσα διερχόμενος από την καμπή εκκίνησης τερματισμού με 280km/h πάτησε φρένο για την πρώτη στροφή η F138 τράβηξε αριστερά χτύπησε στις μπαριέρες και ο Βραζιλιάνος ανεξέλεγκτα πλέον βρέθηκε να περιστρέφεται μέχρι την επαφή με τα προστατευτικά.

Η σχετική ανακοίνωση της Scuderia αναφέρει: «Επιβεβαιώνοντας την αρχική εικόνα που είχαν οι μηχανικοί, η ενδελεχής ανάλυση των στοιχείων έδειξε πως ο Μάσα έχασε τον έλεγχο της F138 όταν έσπασε μέρος της εμπρός αριστερής ανάρτησης. Τα καλύτερα νέα είναι πως ο Φελίπε δεν έχει κάποιο πρόβλημα».

Ο Μάσα βγήκε μόνος του από το μονοθέσιο αντιμετωπίζοντας πόνους στον αυχένα. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους αλλά μετά τις απαραίτητες εξετάσεις πήρε εξιτήριο.

Από τη Ferrari θεωρούν βέβαιο πως ο Μάσα θα είναι στο grid του Καναδικού GP στις 9 Ιουνίου.
Αυτό που δύσκολα θα μάθουμε είναι το αίτιο που συνέβη αυτό στην ανάρτηση. Επίσης δύσκολα μπορεί να πιστέψει κανείς ότι δεν ήταν ο ίδιος λόγος και το Σάββατο απλά δεν το παραδέχονται γιατί θα κατηγορηθούν για συμβιβασμούς σε θέματα ασφαλείας. Σίγουρα ο Μάσα που γνωρίζει την αλήθεια δεν θα έχει την καλύτερη ψυχολογία στον επόμενο αγώνα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr