Επιστροφή στο παρελθόν για τη McLaren!

O 67χρονος Ρον Ντένις ανακοίνωσε την επιστροφή του σε ρόλο διευθύνοντα συμβούλου στη McLaren θέση που τα τελευταία χρόνια είχε ο Μάρτιν Ουίτμαρς.

Ο Ρον Ντένις μέτοχος της McLaren βρίσκονταν στο τιμόνι της ομάδας F1, μέχρι τα τέλη του 2008 όταν και ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τα ηνία της ομάδας.

Τότε ο βαθύπλουτος Βρετανός είπε πως θέλει να επικεντρωθεί στην εξέλιξη της γραμμής παραγωγής για τα αυτοκίνητα δρόμου της McLaren και άλλων δραστηριοτήτων της εταιρείας. Στο περιθώριο της επιλογής αυτής, εκείνη την εποχή, συζητούνταν πολλά, όσον αφορά στα απόνερα του Stepney Gate και της προσωπικής κόντρας του Ντένις με τον τότε πρόεδρος της FIA, Μαξ Μόσλεϊ. Ο Μόσλεϊ αποχώρησε από την ενεργό δράση την ίδια εποχή με τον Ντένις. Θυμίζουμε πως η McLaren πλήρωσε πρόστιμο 100 εκατομμυρίων δολαρίων για το εν λόγω σκάνδαλο. Επίσης από τα γεγονότα της εποχής στέκεται κανείς στις αποκαλύψεις των οργίων του Μόσλεϊ με 5 «αφέντρες» σε ημιυπόγειο του Λονδίνου, το οδυνηρό διαζύγιο του Ντένις, το θάνατο του γιου του Μόσλεϊ από ναρκωτικά και εν τέλει στην αποχώρηση του Μόσλεϊ από την προεδρία της FIA το 2009 παράλληλα με την αποχώρηση του Ντένις από την ομάδα της F1.

Χτες ο Ρον Ντένις μάζεψε τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο της McLaren και τους ανακοίνωσε πως επανέρχεται σε ρόλο διευθύνοντα συμβούλου (CEO) θέση που μέχρι τώρα κρατούσε ο Ουίτμαρς. Επιπλέον τόνισε πως θα γίνει ότι θεωρεί απαραίτητο για να επιστρέψει στις νίκες η ομάδα της F1.

Η απουσία του Μάρτιν Ουίτμαρς (φωτ.) από την εν λόγω συγκέντρωση πυροδότησε σχόλια και φήμες. Ο Ντένις ξεκαθάρισε πως θα γίνουν αλλαγές στην ομάδα της F1. Μένει να δούμε τι ακριβώς θα συμβεί.

Ο Βρετανός είναι γνωστός για την στρατιωτική νοοτροπία και πειθαρχία όπως και για τον απόλυτο τρόπο διοίκησής του.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr